"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. március 18., kedd

ZENEISKOLA


Amikor a tücskök ciripelnek címmel harmadízben szervezte meg szombaton a topolyai alsó fokú zeneiskola a vajdasági zenedések hegedűversenyét, melyre ezúttal 36-an jelentkeztek a tartomány szinte minden alsófokú és középfokú intézményéből.
A versenyzők teljesítményét szaktanárokból álló zsűri értékelte: Zima Csaba (elnök), Zima Mónika az újvidéki, Isidor Bajić és Drozdik Popović Alma a zentai, Bicskei Zita a szabadkai, és Gál József a vendéglátó zeneiskola tanára és a rendezvény főszervezője. Amellett, hogy értékelték a fiatal zenetehetségek előadását, hasznos tudnivalókkal látták el őket a soron következő versenyeken való részvételt illetően, hisz a topolyai rendezvény akár ezek főpróbájának is tekinthető.
A versenyzők kortársaikkal mérték össze tudásukat, és az elsősök közül legjobbnak bizonyult az újvidéki Anja Vujanović és Katarina Josifoska, a szabadkai Maja Nimčević, rumai Filip Kuzmanović és nagykikindai Stefanija Udicki, második helyre került a zentai Pásztor Teréz, a toplyai Jovana Vojter, a nagybecskereki Ana Radivojević harmadikra pedig az adai Vastag Nikolett és a szabadkai Anamarija Došenović. A másodikosok között három első és négy második díjat osztottak ki, elsőt a kúlai Nagy Alkesandrának, a rumai Matea Nikolićnak, és Galina Zižakovnak, míg másodikat a nagybecskereki Bodó Tímeának, topolyai Balassa Sárának és Ortó Boglárkának, illetve a szabadkai Tóth Krisztiánnak. A harmadik osztályosok közül első díjat kapott az újvidéki Snežana Tominčić és Balog Dóra, illetve topolyai Dudás Virág Ervin, második díjat nem osztottak ki, míg harmadikban a zentai Barát Krisztina és óbecsei Csernyák Huba részesült. A negyedikesek között legjobbaknak bizonyultak az újvidéki növendékek, Aleksandra Popov, Isidora Semnić, Daria Radić és Teodor Ikanović, második díjat kapott a szabadkai Lakatos Antónió, harmadikat pedig a nagykikindai Ördög Krisztina. Az ötödik és hatodik osztályos növendékek kategóriájában három első és egy harmadik díj született, legjobbnak bizonyult az újvidéki Zima Renáta és Danilo Kuzman, illetve zentai Szarvák Szuzana, míg harmadik helyezést a nagykikindai Dušana Popov ért el. A középzenedések csoportjában csak három újvidéki versenyző volt, közülük Elvira Vučurević első, Barna Antónia és Benák Iréna pedig második díjat kapott.
Az egész napos rendezvény este a legsikeresebb versenyzők koncertjével zárult, melyen a közönség is meggyőződhetett tehetségükről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...