"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. május 21., szerda

AJÁNDÉK AZ ISKOLÁKNAK


Dr. Jeges Zoltán látogatása Bácsfeketehegyen és Kishegyesen
A bácsfeketehegyi iskola napja alkalmából az intézménybe látogatott dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási titkár, és alkalmi ajándékot, egy-egy robotot adott át az iskolának, majd szintén ugyanilyen ajándékot kapott a titkártól a kishegyesi iskola is.
- A programok egyike, amelyekért én is és Hallgató Sándor képviselőjelölt is kiállunk, az az iskolák műszaki oktatási szintjének növelése. A tartományi oktatási titkárság programjában szerepel az iskolák taneszközökkel való felszerelése. Ezek a csomagok, amelyeket ma az iskoláknak adunk, a felső tagozatok, vagyis az ötödikes, hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tananyag kiegészítését segítik. A robotokat, amelyek tavaly a moszkvai kiállításon aranyérmet nyertek, össze kell majd szerelni, ami ily módon is fejleszti a gyerekek műszaki képességeit - mondta dr. Jeges Zoltán.
Az ajándékokat Bojtos Béla igazgató és Hallgató Sándor köszönték meg.
A kishegyesi iskolában átadva az ajándékokat, amelyeket Molnár Márta igazgatónő köszönt meg, a titkár beszélt arról is, hogy a titkárság 120 ezer eurót költ az idén az egyházi orgonák felújítására. Ezek között szerpel Hallgató Sándor kezdeményezésére a kishegyesi és a bácsfeketehegyi orgonák felújítása is. Ebből a pénzből azonban a templomok felújítását is támogatják, mert sok helyütt először a templomot kell felújítani, olyan állapotban van, és csak utána következhet az orgona felújítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...