"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. május 20., kedd

KÖZTÁRSASÁGI ELSŐ ÉS MÁSODIK HELY!


A hétvégén a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában került sor az oktatásügyi minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny köztársasági döntőjére, melyre kilencvenkilenc felső tagozatos tanuló érkezett Vajdaság ötvenegy iskolájából. A versenyen többek között jelen volt Nyilas Sóti Irén, az oktatásügyi minisztérium tanügyi tanácsosa ésdr. Lánc Irén, a Bölcsészettudományi Kar magyar tanszékének vezetője is, aki kifejtette: azzal, hogy a diákoknak a megmérettetésen olyan nyelvtani feladatokat kell megoldaniuk, melyek túllépnek a tananyag keretein, sokkal tágabb szemléletet, valódi nyelvismeretet és gondolkodást igényel.
Az ötödik osztályos tanulók között Kuktin Erzsébet diákjai, Kovács Olivér első, Fekete Adrienn és Korhecz Dalma pedig a második helyezést érték el a palicsi Miroslav Antić iskolából, valamint Tadián István a doroszlói József Attila iskolából is második lett, akit Bauer Laura tanárnő készített fel. Ketten osztoznak a harmadik helyen is, Mulic Márta tanulója, Kószó Tünde a szabadkai Đuro Salaj iskolából és Bozsóki Ilona tanítványa, Kovacsics Flórián a temerini Petar Kočić iskolából. A hatodikos diákok között Apró József diákja, Majlát Edit a topolyai Csáki Lajos iskolából lett az első, Éter P. Bettina tanulója, Gere Szilvia a kishegyesi Ady Endre kísérleti iskolából lett a második, és Tompa Melitta a szilágyi Kis Ferenc iskolából a harmadik helyezést érte el, akit Szakál Mónika készített fel.
A hetedik osztályos diákok között az első helyet Kemény Péter Irén tanulója, Lestár Boglárka a topolyai Csáki Lajos iskolából és Lestár Anikó tanulója, Gavlik Zénó a kishegyesi iskolából szerezték meg, második helyezést ért el Kulhanek Edina diákja, Illés Márta a szabadkai Majsai úti iskolából és Berec Éva diákja, Gregus Ágnes a bácsföldvári Svetozar Marković iskolából, a harmadik helyet pedig Szabó Eszter diákja, Fogas Brigitta érte el a szabadkai Széchenyi István iskolából. A nyolcadikos diákok között volt a legnagyobb versengés, ketten is elérték a maximális húsz pontot, mégpedig Tóth Piroska diákja, Solymosi Laura a péterrévei Samu Mihály iskolából és Szakál Mónika tanulója, Görög Arnold is a szilágyi Kis Ferenc iskolából. Második helyen végzett Kecsenovics Sz. Dóra tanulója, Kovács Blanka a csantavéri Hunyadi János iskolából és Szalma Judit a péterrévei Samu Mihály iskolából, akinek Tóth Piroska volt a mentora. Hárman osztoztak a harmadik helyen, mégpedig Koós Margit tanítványa, Szőke Tímea, aki a moholi Novak Radonić iskolából érkezett, Fai Rozália diákja, a tordai Németh Aida az Ady Endre iskolából és Kovács Kálmán a bácsföldvári Svetozar Marković iskolából, akit Berec Éva készített fel a versenyre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...