"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. augusztus 23., szombat

SOSEM KÖNNYŰ A NÉP ÉLÉRE ÁLLNI


Bemutatók, játszóház, tűzijáték, szalonnasütés és nosztalgia diszkó a kishegyesi Szent István-napi rendezvényeken
A gyerekek nagyon élvezték a tűzoltó-bemutatót (Papp Imre)
Augusztus 20-án Kishegyesen is több rendezvénnyel ünnepelték meg Szent István napját. A rendezvények sora délelőtt kezdődött és estig tartott, tűzijátékkal, szalonnasütéssel ért véget.
Az alkalmi rendezvények szerdán délelőtt tíz órakor kezdődtek ünnepi szentmisével a Szent Anna-templomban. Délután Szent István-napi sokadalom címmel a Dombos Fest színhelyén, a Hegyalja utcában játszóházat, tűzoltó- és rendőrségi bemutatót, szalonnasütést, tűzijátékot és nosztalgiadiszkót tartottak.
–Egy nép élére állni sohasem volt könnyű. A példabeszédek könyve a Bibliában szintén arról tanúskodik, hogy mindenki előbbre tartja saját dolgainak intézését, mint azt, hogy vezető legyen és felelősséget vállaljon másokért, vagyis sosem volt könnyű a vezető szerep. Vagy ha esetleg ezt bárki megteszi, akkor gyakran jogot formál arra, hogy élet és halál ura legyen népe körében. Szent István erénye elsősorban az volt, hogy a krisztusi tanítást átengedte az egyháznak, mert krisztusi életre szerette volna nevelni népét. Minden Isten-ellenes rendszer viszont pontosan tudta: az a legfontosabb, hogy elvegyék az egyháztól a fiatalok tanításának esélyét – mondta többi között ünnepi szentbeszédében Brasnyó Ferenc plébános.
Az ünnepségek sora este a Dombos Fest színhelyén, a Hegyalja utcában folytatódott. Kora délután a legfiatalabbak számára játszóházzal, melynek keretében katonás és tűzoltós játékokat játszottak a gyerekek, és szemmel láthatóan élvezték a tűzoltási gyakorlatokat is és az Adj király katonát című gyermekjátékot is. A sokadalom folytatásában tábortüzet gyújtottak és szalonnát sütöttek, melyhez a szalonnát és kenyeret a szervezők biztosítottak, késő este pedig tűzijátékot tartottak, majd az idősebb korosztály számára nosztalgiadiszkót szerveztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...