"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. augusztus 28., csütörtök

A TANTERMEK FELE TELJESEN MEGÚJULT

A felújított műszaki terem (Papp Imre)
A FELÚJÍTOTT MŰSZAKI TEREM
                                   A végéhez közelednek azok a felújítási munkálatok a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában, amelyek egész nyáron át tartottak és amelyeknek köszönhetően teljesen megújul a tantermek fele.
Megújul a műszaki terem, a zeneterem, az ebédlő és nyolc tanterem, négy az emeleten és négy a földszinten. Az emeleti tantermekben kicseréltük az ablakokat is és minden tanteremben kerámialapokra cseréltük a padlózatot, új lámpákat szereltünk fel, minden terem kapott egy zöld és egy fehér táblát és a tantermeket körben préselt falemezekkel burkoltuk be. A beruházáshoz a pénzt pályázatokon szereztük be. Másfél millió dinárt kaptunk a Tartományi Oktatásügyi Titkárság pályázatán és kétmillió forintot a Szülőföld Alap Oktatási és Szakképzési Kollégiumának A biztonságosabb oktatásért elnevezésű pályázatán. Ezenkívül a magyarországi Örkény település adott még segítséget, továbbá a helyi vállalkozók és természetesen az önkormányzat – mondja Molnár Márta igazgatónő. A tartományi pályázat eszközeiből sikerült megvenni a táblákat is és egy kivetítőt, a Szülőföld Alap pályázatából hangszereket is vásárolhattak. Külön említést érdemel Örkény, amellyel Kishegyesnek valójában csupán a sport terén vannak kapcsolatai és dr. Deák Tibornak és Dudás Bélának köszönhetően a kishegyesiek minden évben részt vesznek az Örkényi Vitézi Napok rendezvénysorozat kispályás labdarúgótornáján. Ezen a tornán Lusták István és Erzsébet minden évben jótékonysági gyűjtést szervez a határon túli iskolák számára és ezt a pénzt az idén a kishegyesi iskola kapta, összesen 888 ezer forintot, 5000 szlovák koronát és 10 000 dinárt. Mindenképpen meg kell azt is említeni, hogy a tavasszal a testvértelepülés Budapest XVI. Kerülete önkormányzatának segítségével sikerült felújítani a kiállítótermet. 
– Az úgynevezett 56-os épületben (akkor épült) az idén nem volt beruházás, mégis azt kell megállapítani, hogy az idei munkálatok során a termek felét sikerült úgy felújítani, hogy az elkövetkező években csak kisebb karbantartási munkálatok lesznek szükségesek. Reméljük, hogy ennek folytatása is lesz, annál is inkább, mert a Tartományi Oktatási Titkárságnál még két pályázaton nyertünk összesen 6 millió dinárt. Ebből a pénzből szeretnénk felújítani végre a tornaterem padlózatát és befejezni a kézilabdapálya felújítását is – hallottuk az igazgatónőtől, aki hozzátette, hogy az iskola szerteágazó kapcsolatokat tart fenn számos intézménnyel, szervezettel és testülettel, de magánszemélyekkel is, olyan emberekkel, akik tudnak és akarnak is segíteni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...