"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. november 26., szerda

MÉG FESTÉKSZAGÚ

A zsúfolásig megtelt színház - Szabó Attila felvétele

    November 21-én átadták rendeltetésének a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola felújított tornatermét. Az 1973-ban épült objektum az elmúlt 35 év után igencsak rászolgált a renoválásra. A Tartományi Nagyberuházási Alap több mint 3 millió dináros támogatásával, valamint a helyi önkormányzat segítségével tudtak ezt a munkát elvégezni. A mai követelményeknek megfelelő, korszerű tornatermet immár nemcsak az iskolába járó mintegy 500 diák használhatja biztonságban, sérülésmentesen, hanem a különféle szakcsoportok is (a kézilabdázók, birkózók), mondta üdvözlő beszédében Molnár Márta igazgatónő, aki köszöntötte a vendégeket: Szilágyi Dorottyát, a VMSZ ügyvezető alelnökét, ifj. Juhász Bálintot, a VMSZ alelnökét, Dudás Károlyt, a VMSZ elnökségi tagját, Csíkos Jánost, a tartományi ifjúsági és sportminisztérium titkárhelyettesét (a minisztérium támogatásával új sportfelszerelések is érkeztek az iskolába), Hajdú Ferencet, a Tartományi Nagyberuházási Alap munkatársát, Pál Károlyt, a községi képviselő-testület elnökét, Csóré Róbert kishegyesi polgármestert, Utasi Miklós magánvállalkozót és csapatát, valamint az iskola munkaközösségét, akik derekasan helytálltak a munkálatok befejezéséig.
    Csóré Róbert polgármester is üdvözölte a jelenlévőket, köszöntötte egykori pedagógusait, akiket viszontlátva felelevenedtek benne az iskolában töltött diákévek szép élményei. A polgármester szavai szerint tavaszra a sportpályák felújítására is sor kerül.
    Szilágyi Dorottya, a VMSZ ügyvezető alelnöke egy kosár- és egy futball-labdát hozott ajándékba, továbbá egy Ady-kötetet, s beszédében többek között arra is kitért, hogy ez az ünnepi összejövetel jó alkalom volt arra, hogy a helyi vezetőséggel karöltve megbeszéljék a jövő teendőit, azokat a feladatokat, amelyek felvállalása e közösség további fejlődését szolgálnák.
    A rendkívüli iskolanap a tanulók ünnepi műsorával folytatódott a színházteremben, majd a kishegyesi festőknek az iskola Galériájában megrendezett tárlatával fejeződött be.
(k. o.)
http://www.hetnap.rs/uj/index.php?zg=4174&no=220

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...