"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2008. november 18., kedd

SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓ - NEVELÉSI CÉLZATTAL

                            Pillanatkép az akcióról (Sáfrány Attila)

Több órába tellett, amíg szombat délelőtt a kishegyesi általános iskola felsősei csoportokra oszolva végigjárták a falu utcáit, hogy megszabadítsák a szeméttől a település elhanyagoltabb részeit. A kishegyesi helyi közösség, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola és a Gingkó Környezetvédelmi Egyesület által szervezett akcióban 250 diák vett részt.
Az eredmény mintegy 300 zsák szemét. Az elfáradt, de láthatóan jókedvű szemétgyűjtőket pontban délben ebéd várta a kishegyesi futballpályán.
Időnként vita tárgyát képezi, hogy ki a felelős a ház előtti utcarész kinézetéért, a helyi közösség vagy a háztulajdonos. Az ott heverő szemetet illetően ennek talán nem kellene így lennie, legalábbis a faluhelyen élés íratlan szabályait figyelembe véve.
Virág Gábor, a helyi közösség titkára szerint az akciót elsősorban nevelési célzattal szervezték meg. Környezettudatos gondolkodásra és a szelektív hulladékgyűjtés gyakorlatára szeretnék még időben nevelni a fiatalokat, de ifjabb korosztály lelkesedésével a felnőtteknek is példát szeretnének mutatni.
A futballpálya közelében a fiatalok elültettek 20 akácfát is. Ez a jelképes jelentőségű akció egy, a későbbiekre tervezett fásítási akció nyitányának mondható – tájékoztatott Virág Gábor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...