"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. szeptember 23., szerda

A HAZUDÓS MESE ÉS MÁS MESÉK


Mintegy négyszáz gyerek vett részt a Csépe Imre Irodalmi Emléknap keretében megrendezett mesemondó versenyen
                                              A mesemondó verseny döntője: Papp Ágnes mesél
                                               A mesemondó verseny döntője: Papp Ágnes mesél
Neves irodalmárok előadásával, a Híd folyóirat bemutatkozásával, könyvvásárral ma tartják a sorrendben 38. Csépe Imre Emléknapot Kishegyesen.
Korosztályonként négy kisdiák jutott az Aranyeső elnevezésű vers és prózamondó verseny döntőjébe. A versenyt – mint ismeretes – a Csépe Irodalmi Emléknap keretében tartják meg minden évben. Ezúttal Benedek Elek születésének 150. évfordulója alkalmából, a kishegyesi és a bácsfeketehegyi kisiskolások vajdasági magyar népmeséket adtak elő.
Az iskolai megmérettetésen több mint négyszázan vettek részt. A döntőbe tizenhatan kerültek, azzal, hogy a két legkisebb, Vajda Fanni és Bede Noémi másodikosok versenyen kívül mondhatták el meséiket. Velük nyilván az elkövetkező esztendőkben találkozunk majd. A Kormos Irén, Kancsár Loretta és Papp Imre összetételű zsűri döntése alapján a legfiatalabb korosztályban az első Csoma Balázs, a középső korosztályban Török Noémi, a hetedikes és nyolcadikos korosztályban pedig Lénárt Tícián volt a legjobb. Az első helyezettek a szerdán sorra kerülő Irodalmi Emléknapon is elmondhatják meséiket. Az Irodalmi Emléknap ma, szeptember 23-án délután 15 óra 30 perckor kezdődik a könyvtár előtt. Megkoszorúzzák az emléktáblát, majd a műsor a képviselő-testület nagytermében folytatódik a vendégek köszöntésével. Kihirdetik az Aranyeső mesemondó verseny eredményeit, utána pedig Bányai János és Toldi Éva tartanak előadásokat. Az értekezések egyik központi témája – a Kazinczy-év kapcsán – a magyar nyelv megőrzése és ápolása. 18 órakor az iskola kiállítási csarnokában Csáky Sörös Piroska nyitja meg a 75 éves Híd kiadványainak kiállítását, majd ezt követően bemutatkozik a folyóirat. Fellép Bencsik Orsolya, Böndör Pál, Faragó Kornélia (főszerkesztő), Harkai Vass Éva, Kiss Tamás és Pressburger Csaba. Az emléknap egyik kísérőrendezvénye a Forum Könyvkiadó könyvvására a könyvtár előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...