"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. szeptember 11., péntek

JUTALOMKIRÁNDULÁS A LEGJOBBAKNAK


Új kapu a testvértelepülés jóvoltából
A kishegyesi gyerekek a Parlamentben
A kishegyesi gyerekek a Parlamentben
A kishegyesi általános iskola és diákjai a testvértelepülési együttműködés kedvezményezettjei: a legjobb diákok többnapos magyarországi kiránduláson voltak, és a napokban beállított kovácsoltvas bejárati kapu a budapestiek ajándéka
Második alkalommal voltak a kiemelkedően teljesítő kishegyesi diákok a testvértelepülés, a budapesti XVI. kerületi önkormányzat vendégei augusztusban. A negyvenkét diák vonattal utazott augusztus 16-án Pestre, és a Szent István-napi rendezvények megtekintése után augusztus 21-én tértek haza.
– Vonattal utaztunk, de Pesten egy busz állt állandóan rendelkezésünkre, és szállított bennünket a helyszínekre. Így számos helyre eljutottunk, többek között a visegrádi várba a Panoptikumba, és a Duna-kanyarba, Szentendrére városi sétára, a Mátyás-templomba és a Budai várba, a Csodák Palotájába, a Tropikáriumba és a Parlamentbe. Augusztus 20-án délelőtt Veresegyházra utaztunk, ellátogattunk a Medveotthonba, ahol saját kezűleg etethették a gyerekek a medvéket, majd utána Gödöllőre mentünk a királyi kastélyba. Este a kerületi önkormányzat épülete előtt meghallgattuk az ünnepi koncertet és megtekintettük a tűzijátékot – mondta Varmuzsa Katalin, aki Cékus Attilával közösen vezette a kishegyesi diákok csoportját. A kirándulás utolsó napján a gyerekek az uszodába látogattak el.
A kishegyesi iskola még egy nagyon szép ajándékot kapott a testvérváros, Budapest XVI. kerületi önkormányzatától: ők fizették az új iskolakapu felállítását. A kaput a napokban Pesti Attila építész tervei alapján Sárándi István készítette kovácsoltvasból. A munka értéke mintegy 150 ezer dinár.
 Az új iskolakapun az utolsó simításokat végzi Sárándi István
Az új iskolakapun az utolsó simításokat végzi Sárándi István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...