"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. november 17., szerda

A NEMZET VERSMONDÓJA - KOLLÉGÁNK, HAJVERT ÁKOS RADNÓTI-DÍJAS


                                                       
A hétvégén (november 12–13.) tartották meg a legrangosabb Kárpát-medencei vers- és prózamondó megmérettetést, a XXXIV. Radnóti Miklós nemzeti vers- és prózamondó versenyt, a versmondó versenyek győzteseinek Olimpiáját, amelynek Győr városa ad otthont 1971 óta. Újabb Radnóti-díj került Vajdaságba, egy újabb Krekity Olga-tanítvány kezébe.
Ez a versmondó verseny abban különbözik a többi nemzeti seregszemlétől, hogy csak azokat a versmondókat hívják meg szerte a Kárpát-medencéből kétévente, akik az elmúlt években számos versenyen mutattak kiemelkedő eredményt. Megmérettetésük keretében és függvényében osztják ki ünnepélyesen a nemzet legjobb versmondója címet, a Radnóti-díjat. Idén Hajvert Ákos is kiérdemelte ezt a címet, és beállt a vajdasági Radnóti-díjasok sorába, Krekity Olga, Korhecz Imola, Elor Emina, Góli Kornélia, Verbászi Beáta és Domány Zoltán mellé.
A verseny házigazdája és rendezője ezúttal is a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ Nonprofit Kft.-vel közösen a Magyar Versmondók Egyesületének Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete, és a Radnóti Miklós Emlékbizottság és Irodalmi Társaság volt. Kiss László (a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke), a zsűri elnöke értékelésében kiemelte a verseny rendkívüli magas színvonalat, amely természetesen abból adódik, hogy itt a legjobb versenyzők mérték össze tudásukat, adtak tanúbizonyságot szakmai felkészültségükről, művészi érzékenységükről. A versenyzők a döntőt követően megkoszorúzták azt az emlékhelyet, ahol Radnóti a kegyetlen és értelmetlen halált elszenvedte és az abdai elágazásban Melocco Miklós Radnóti szobrát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...