"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. november 2., kedd

Záporka ötödször - A fogyatékkal élő gyerekek is szívesen szavalnak


Ötödik alkalommal szervezték meg Bácsfeketehegyen a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok Záporka Vers- és Prózamondó Találkozóját, amelyre ezúttal ötvenöt tanulásban és értelmi fejlődésében akadályozott fiatal vett részt.
                        A gyerekek nagyon élvezték a műsort (Fotó: Papp Imre)
A találkozók történetében volt már rá példa, hogy ettől sokkal több volt a résztvevő, de ettől kevesebb szinte egyszer sem. A szervezők és a zsűri egybehangzó véleménye az, hogy különösen az idei találkozó mutatta meg, hogy a fogyatékkal élő gyerekek nemcsak szeretnek, hanem mind jobban tudnak is szavalni, prózát mondani. Mint az egyik szervező megjegyezte, kár, hogy sok meghívott nem látta a mosolygó arcokat, az őszinte örömöt. A találkozó befejező részében, a gálaműsorban osztották ki a dicsérő okleveleket minden résztvevőnek, és természetesen a legjobbaknak is a csoportjukban. A találkozó szabályai szerint két kategóriában versenyeztek a fiatalok: a szivárvány csoportot a tanulásban akadályozottak képezték, a napraforgó csoportban pedig az értelmileg akadályozottak léptek fel. A legfiatalabb résztvevők esetében a szivárvány csoportban a legjobb Jovánovics Izabella lett, a napraforgó csoportban pedig Lengyel Klaudia. A 11–14 évesek korcsoportjában a legjobb Korpás Nándor lett, a 15 évnél idősebbek között a szivárvány csoportban az első helyet Vass Lee, a napraforgó csoportban pedig Vásár Róbert.
A szervezők külön köszönetet mondtak a Zabhegyezők Vigyori csoportjának, akik a verseny szünetében a játékokat szervezték és a kézműveseknek, akik szintén foglalkoztak a gyerekekkel. Nagy tapsot kapott a fellépők mellett a zsűri és a főszervező, Pál Ágnes, valamint a támogatók is.
A műsor zárórészében a Megasztár vetélkedősorozat három döntőse: Széles Izabella, Nguya Sonja, és Szecsődi Károly szórakoztatták a gyerekeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...