"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2010. november 30., kedd

ÉS AZ ELEMEKKEL MI LEGYEN?


Környezetvédelmi előadássorozat Kishegyesen az Eco Enjoy szervezésében – Tóth Dénes újító, tanár, környezetvédő üzenete a diákoknak
A válogatás Tóth tanár úr útmutatásai alapján történt (Fotó: Lakatos János)
A válogatás Tóth tanár úr útmutatásai alapján történt (Fotó: Lakatos János)
A környezetvédelemben a megelőzésnek van a legfontosabb szerepe, a környezettudatos gondolkodásra nevelést pedig már iskoláskorban el kell kezdeni. Nagyjából ezt az elvet követi a kishegyesi Eco Enjoy Polgárok Egyesülete is, amely az Ady Endre Általános Iskolával közösen környezetvédelmi témájú előadásokra pályázott a községnél. Eddig két előadást szerveztek, legutóbbTóth Dénes, a palicsi Eco Friends egyesület elnöke beszélt az elemek újrahasznosításáról.
A diákok olyan érdekes dolgokat tudhattak meg, hogy például az elem a legdrágább energiaforrás, az alkáli elemek által biztosított áram akár 3330-szor drágább is lehet, mint a vezetékes villanyáram. Laczkovics Annamária projektkoordinátor a következőket mondta a programról:
– Az Eco Enjoy megnyert egy pályázatot a községnél, környezetvédelmi témájú előadássorozat szervezésére. Idáig két előadást tartottunk, az egyik az energia-újrahasznosításról szólt, a másik pedig a környékünkön honos madarakról. Szombati előadónk Tóth Dénes, a szabadkai Műszaki Középiskola tanára volt, aki egyben a palicsi Eco Friends elnöke és Pro Urbe díjas.
A szombati előadás valójában két kisebb előadásból és egy műhelymunkából állt, az iskolások mellett pedig az ovisokat is megszólította.
– Igen. Az első előadás az elemek fajtáiról és a bennük rejlő környezeti veszélyekről szólt. Az ezt követő műhelymunkán a diákok megtudhatták, hogy hogyan kell szétválogatni az elemeket, hogyan lehet őket újrahasznosítani, majd maguk is kipróbálták az elemek szelektálását. Legvégül Tóth tanár úr az ovisoknak tartott foglalkozást az elemmel működő játékokról.
Jövő szombaton újabb előadás lesz?
– Szombaton 10 órakor mgr. Vukajlović Natália fog az iskola ebédlőtermében előadást tartani a pókokról. Megemlíteném, hogy az előadások célközönsége elsősorban az iskolás korosztály, de minden érdeklődőt szívesen látunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...