"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. augusztus 16., kedd

AZ IRODALOM MEGISMERÉSE ÉS A VERSMONDÁS

Az előkészítő csoport produkciója (fotó: Papp Imre)
Az előkészítő csoport produkciója (fotó: Papp Imre)
Az élményszámba menő gálaműsorral, a néhány nap alatt összeállított és betanult közös műsorszámokkal és egyéni versmondással fellépő gyerekek és fiatalok ismét nemcsak azt bizonyították, hogy kivételesen szépen tudnak szavalni, hanem hogy jó előadóművészek is: értik a posztmodern verseket, és a gondolatokat továbbvíve hozzájuk tudják adni a maguk élményvilágát is.
Ahogyan a tábor munkáját összegezve Szatmári Melitta, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke elmondta, az idén a kortárs magyar irodalom állt ugyanis a középpontban, s az ebből az anyagból készített összeállítások és versek élvezhetőek, érthetőek voltak mindenki számára. A táborban ezúttal is kor szerinti csoportokban folyt a munka, összesen négy csapatban, s ezeken belül bonyolították le a házi versmondó bajnokságot is. Mindenképpen dicséretet érdemelnek a tábor vezetői, Molnár Róbert, Raffai Ágnes, Pál Ágnes, Bori Viktor, Fekete Ágnes, Barta Júlia, Szatmári Melitta, Simonyi Lili, Krekity Olga és Hajvert Ákos. A középső csoport József Attila verseiből készített összeállítást: árnyjáték segítségével vizualizálta a verseket. Az előkészítő csoport, amelynek tagjai most fejezték be az általános iskolát, Ágai Ágnes, Orbán Ottó, Varró Dániel, Radnóti Miklós, Nádas Péter, Terék Anna, Buda Ferenc és mások verseiből és prózájából állította össze műsorát. Az ifjúsági csoport kortárs írók és költők szerelmes szövegeit dolgozta fel Bori Viktor vezetésével. A zárónapot megelőzően bonyolították le a tábor házibajnokságát, s ezen a kiscsoportban Lahos Igor, a középső csoportban Csikós Dániel, az előkészítő csoportban Péter Lea, az ifjúsági csoportban pedig Farkas Beatrix volt a legjobb.
 
Az ifjúsági csoport műsorszáma
A műsor végén a szervezők köszönetet mondtak a támogatásért a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Nemzeti Kulturális Alapnak, valamint azoknak a vállalkozásoknak, amelyek hozzájárultak a tábor sikeréhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...