"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. augusztus 31., szerda

RENDEZETT SPORTPÁLYÁK


Kishegyesen ötnapos önkéntes munkaakció után sportnappal ünnepelték meg a pályák rendbetételét a fiatalok
Szorgos fiatalok dolgoznak a kerítés javításán
Szorgos fiatalok dolgoznak a kerítés javításán
 Ifjúsági önkéntes megmozdulások Kishegyes községben elnevezéssel néhány hónapja kezdődött egy projektum, és amint Sándor Istvántól, a programot lebonyolító kishegyesi Ifjúsági Iroda koordinátorától megtudtuk, június során a programban résztvevő fiatalokkal megismertették az önkéntesség fogalmát, majd megtanultak pályázatot írni és végül természetesen pályázatot írtak. A program résztvevői összesen 3 pályázatot adtak be, és az Ifjúsági Iroda mindhármat 30-30 ezer dinárral támogatta, noha korábban úgy volt, hogy 2 pályázatot támogatnak 50-50 ezer dinárral. Az egész projektumra és a fiatalok által kidolgozott ötletek megvalósítására az ifjúsági és sportminisztérium biztosította a pénzt. A támogatott pályázatok közül kettő bácsfeketehegyi, egy pedig kishegyesi vonatkozású. Ez utóbbi a kézilabda-, a röplabda- és a teniszpálya, valamint környékük rendbetételére, valamint egy sportnap megszervezésére vonatkozik. A fiatalok a múlt héten 5 napon keresztül dolgoztak a sportpályákon, a hétvégén pedig igénybe is vették mindhármat. Az akció koordinátorától, Mocnár Mónikától megtudtuk, hogy céljuk egy hasznos és kellemes sportnap rendezett környezetben való megszervezése volt.
– Minden nap délután 5 órától dolgoztunk a pályák rendbetételén. A röplabdapályát megtisztítottuk az óriási gaztól és hálót szereltünk fel, mivel korábban nem volt. A teniszpályát zöld hálóval vettük körbe, hogy legyen némi árnyék, ugyanis nyáron egész nap idesüt a Nap. A pályák környékén lenyírtuk a füvet, kiszedtük a gyomokat, befestettük a kerítéseket és szemeteseket helyeztünk el – mondta el az akció koordinátora.
Az önkéntes munkaakciókhoz hasonlóan sportnap is jó hangulatban telt el, 60-70 ember vett rajta részt. Mocnártól megtudtuk, hogy teniszben, röplabdában és kispályás fociban mérkőzhettek meg a jelentkező csapatok. A fociban a három induló csapat közül Maksimović Stefan csapata bizonyult a legjobbnak, röplabdában szintén 3 csapat nevezett és a kishegyesi tanári kar diadalmaskodott. Teniszben Trombitás Zalán lett az első. A nap végén a munkaakciók és a sportnap résztvevőit a szervezők bográcsossal vendégelték meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...