"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. augusztus 25., szombat

ISMÉT A LEGJOBBAK KÖZÖTT


A Vöröskereszt egy nyári táborral, mondhatni jutalomkirándulással fejezi ki köszönetét a legjobb vajdasági szervezeteinek. A 42 vajdasági szervezet élbolyában, a legjobbak között szerepel a kishegyesi szervezet – tudtuk meg Sípos Etelkától, a Vöröskereszt kishegyesi szervezetének titkárától.  „Immár hagyományosan meghívást kap a kishegyesi Vöröskereszt szervezete erre a jutalomkirándulásra. Nagy megtiszteltetés ez számunkra, mert minden évben 6-7 szervezet érdemli ezt ki a Vöröskereszt vajdasági szervezetei közül.
Idén Kishegyesről négy hatodik osztályos tanuló utazhatott Versecre.”  Sípos elmondta, a pedagógusokkal együttműködve úgy döntöttek, hogy a legjobb tanulókat díjazzák. Ezen kívül feltétel volt mindkét nyelv (magyar és szerb) ismerete, mivel az előadások szerb nyelven zajlottak. Figyelembe vették a család egzisztenciális helyzetét is, hisz olyan tanulókat választottak, akiknek egyébként nem lett volna lehetősége az üdülésre. 
Az ismerkedés, barátkozás kötetlen hangulata megfelelő feltételeket teremtett a foglalkozásokhoz, melynek célja, hogy elhintsék a fiatalokban a Vöröskereszt eszmei magvát. Az előadások folyamán a Vöröskereszt munkájába is betekintést nyertek, megismerték a laikus elsősegélynyújtás alapvető lépéseit, de a Vöröskereszt megalapításának történetével is megismerkedtek a tanulók.
Véleményem szerint a jutalomkirándulás alkalmával hasznos tapasztalatokat gyűjtöttek ők négyen, amit a későbbiekben kamatoztatni tudnak majd. – tette hozzá a titkár.
Megtudtuk azt is, hogy Kishegyes községben szeptembertől rendszeres elsősegély tanfolyamokat szervez a Vöröskereszt helyi szervezete, két képzett oktató segítségével. Egyebek mellett ebbe a munkába is szeretnék bevonni a jutalomkiránduláson résztvevő tanulókat, akik név szerint a következők: Pravilović Aleksandra, Kancsár Karolina, Ristić Siniša és Ivošević Ivan.
Szabó Andrea
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...