"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. október 11., csütörtök

AZ MNT AJÁNDÉKA ISKOLÁNKNAK


A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában Linka B. Gabriella, a Magyar Nemzeti Tanács tagja adta át az MNT ajándékát – egy interaktív táblát – Molnár Mártának, az iskola igazgatónőjének. Linka B. Gabriella ez alkalommal kiemelte, nagy megelégedéssel tölti el, hogy az MNT nevében már másodízben adhat át ajándékot ebben a kiváló eredményekkel büszkélkedő iskolának a tanévkezdés óta. Az igazgatónő elmondása szerint az iskola az MNT kiemelt intézményeként a projektor, a fénymásoló gép vagy az interaktív tábla közül választhatott, és mivel az oktatási intézmény felszereltsége már viszonylag magas szinten van - köszönve az MNT eddigi segítségének is – ez utóbbira esett a választásuk. Az igazgatónő elmondta még, hogy a többségében fiatal és ambiciózus tanári kar nagyon nyitott az újdonságok bevezetése iránt, a biológia teremben már működik egy előzőleg beszerzett interaktív tábla. Új tantermi székekre azonban még nagy szükség lenne még, ezért most az MNT következő pályázatán székek beszerzésével is megpróbálkoznak. Kishegyes magyarországi testvértelepüléseitől az iskola már kapott olyan szoftvereket, melyeket az ajándék segítségével tudnak a jövőben felhasználni. 
(Képünkön Linka B. Gabriella, Faragó Szabolcs és Molnár Márta az interaktív tábla átadásakor)
Selić Julijana biológia szakos tanárnő – aki interaktív táblát ebben az iskolában már egy éve használ az oktatásban – megelégedettséggel konstatálta, hogy a korszerű oktatási eszköz alkalmazásával a biológiaórák sokkal érdekesebbé váltak. A diákok nagyobb érdeklődést mutatnak a tananyag iránt s könnyebben sajátítják azt el.
 Faragó Szabolcs fizikatanár – akinek több kollégával is meg kellett „harcolni” a tábla használatának előnyjogaiért - azonnal birtokba is vette az korszerű új oktatási eszközt, és nekilátott a felszereléséhez, hogy a fizikaórák is mihamarabb érdekesebbé és vonzóbbá válhassanak. 
Az interaktív tábla egyébként egy olyan korszerű oktatási eszköz, amely egyesíti magában a tábla, vászon, számítógép és egy érintőképernyő funkcióit. Segítségével hatékonyabbá tehető a tanóra és jelentősen növelhető a tanulók aktív részvétele. Egy teljes interaktivitással rendelkező eszközről van szó. A számítógép monitorát, billentyűzetét, az egeret és a vetítő vásznat egyetlen egységbe foglalja. A számítógép így közvetlenül a tábla felületéről (is) vezérelhető. Az egeret a saját kezünk, a billentyűzetet pedig egy virtuális felület helyettesíti. Az óra teljes egésze a tábláról irányítható. A szükséges tartalom, illetve a gyakorlatok időveszteség nélkül, a multimédia előnyeit biztosítva jeleníthetőek meg. Az óra anyaga, az aktuális kiegészítésekkel, jegyzetekkel elmenthető, követhető, illetve az óra során, valamint azt követően is bármikor visszakereshető, újra felhasználható.
tp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...