"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. április 1., kedd

KŐMŰVES CSENGE ÉS NOÉMI ELSŐ, DUDÁS NIKOLETT MÁSODIK, MOLNÁR RÉKA HARMADIK A VERSÜNNEPEN!

Több mint ötven magyarországi és határon túli iskola, illetve civil szervezet is csatlakozott a Versünnep Fesztiválhoz, melyen színészek és színész hallgatók mérik össze tudásukat. Idén először a fesztivál hivatalos programjához kapcsolódhatott bármely hazai és határon túli iskola vagy civil szervezet egy amatőr versmondó verseny megrendezésével. Több mint 50 közösség élt ezzel a lehetőséggel.
A Népkör Magyar Művelődési Központ adott otthont a Versünnep 2014. vajdasági elődöntőjének. A vers-és prózamondó fesztiválon három kategóriában mutatták meg tehetségüket a szavalók.  Elsőként az általános iskolák alsós, valamint ötödikes és hatodikos tanulói léptek színpadra. Őket a felsősök és a középiskolások követték, végül a felnőtt szavalók következtek. Császár Angela, Jászai Mari-díjas színművész, tanár, a zsűri elnöke értékelő beszédében azt mondta, a fellépők szépen, értelmesen tolmácsolták a verseket. Ágoston Pribilla Valéria, Szabadka művelődési tanácsosa is köszöntötte a szavalókat és felkészítő tanáraikat. Szabadkán, Kosztolányi és Csáth városában mindig ideje van a versmondásnak, hiszen a költemények tartják kondícióban a lelkünket – hangsúlyozta a művelődési tanácsos. A versnek helye van az ünnepeinken, de a hétköznapokban is jelen kell lennie, mert a vers a nyelv teljes megvalósulása, a vers, ha kell meggyőz, vagy vigasztal – tette hozzá.
A zsűri tagjai Császár Angela, színművész, Hűvösvölgyi Ildikó színművész, Mezey Katalin költő és Kovács Frigyes színművész is felfedezte a kishegyesi tehetségeket, valamint díjazta is munkájukat. Kőműves Csenge első, Molnár Réka harmadik díjat érdemelt ki az elsőtől hatodik osztályosok kategóriájában, Kőműves Noémi első, Dudás Nikolett második díjat kapott a 7.,8, osztályosok és középiskolások kategóriájában. Csenge, Réka és Niki felkészítője Molnár Krekity Olga, Noémié pedig Hajvert Ákos. Gratulálunk!

A Versünnephez csatlakozott iskolák és civil szervezetek számára április 5-én rendeznek "seregszemlét" a Budapesti Játékszínben, ahol a legjobb eredményt elért versmondók ismét megcsillogtathatják tehetségüket. Ott lesz Kőműves Csenge és Noémi is! A legjobbak legjobbjai pedig lehetőséget kapnak arra, hogy - versenyen kívül - a Versünnep döntőjén, a költészet napján, április 11-én Budapesten, a Nemzeti Színházban is előadhassák produkciójukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...