"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. augusztus 22., szombat

BUDAPESTEN A LEGJOBB 42 DIÁKUNK!

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola negyvenkét sikeres diákja egy ötnapos jutalomkirándulásban részesült. A budapesti utat a XVI. Kerületi Önkormányzattól kapták ajándékba. A gyerekeket két tanár kisérte el, Varmuzsa Katalin és Cékus Attila.
A kis csoport augusztus 16-án vonattal utazott fel Pestre. A Keleti Pályaudvaron várta őket idegenvezetőjük, Pusztai Tünde, aki a kirándulás folyamán végig velük volt.
A diákok a XI. Kerületi Óvodában voltak elszállásolva, fa házikókban. A kulturális, tudományos és szórakoztató programokra saját különjáratú autóbuszuk szállította őket.
A vasárnapot, érkezésük napját, egy izgalmas Disney animációs mozifilmmel zárták. Hétfőn Visegrádra, a Duna-kanyarhoz utaztak, ahol megtekintették a várat s a Pannoptikumot, majd Szentendrére mentek, ahol tettek egy kisebb városi sétát.
Kedden délelőtt megtekintették a Mátyás templomot, valamint a Budai Várat, délután pedig a Csodák Palotájának számtalan csodáját tapasztalhatták meg a gyerekek.
Szerdán délelőtt a Tropikáriumban a vízi világ gyönyörű állatait és növényeit csodálhatta meg a csoport, délután pedig a Parlamentbe mentek.
Csütörtökön délelőtt Veresegyházra utaztak, a Medveotthonba, ahol saját kezükkel etethették a medvéket. Délután Gödöllúre vezetett útjuk, ott a Királyi Kastélyt tekintették meg. Este kisétáltak a Kerületi Önkormányzat elé, ahol augusztus 20-i ünnepi koncert és tűzijáték volt.
Pénteken délelőtt, a kirándulás utolsó napján, a fárasztó hazafelé vezető út előtt, a gyerekek uszodába mentek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...