"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. augusztus 12., szerda

MEGKEZDŐDÖTT A SZÉP SZÓ MŰHELY


s07 szp szo
Vasárnap este a bácsfeketehegyi kultúrotthonban elkezdődött a Vajdasági Magyar Versmondó Egyesület sorrendben 21. tehets éggondozó tábora, amelyből évente kettőt tart a szervezet, egyet a téli egyet pedig a nyári időszakban. A nyári tábor az idén augusztus 10-től 16-ig tart.
Mint megtudtuk, az idei táborban 36 fiatal van jelen Vajdaság minden részéről, Adáról, Bácsfeketehegyről, Bezdánból, Domaszékről, Doroszlóról, Kishegyesről, Múzslyáról, Nagybecskerekről, Nagyradonovácról, Óbecséről, Péterrévéről, Szenttamásról, Temerinből, Tordáról, Újvidékről és Znetáról érkeztek. A fiatalabb korosztállyal, a 10 – 12 évesekkel Fekete Ágnes egyetemi hallgató foglakozik, aki a közelmúltban fejezett be egy drámatanári képzést Magyarországon. A 13 – 14 évesekkel Hajvert Ákos, a VMVE elnöke foglakozik, a középiskolásokkal pedig Hajós Zsuzsa, budapesti drámapedagógus. A beszédtechnikát Pál Ágnes gyógypedagógus-logopédus oktatja. A versmondókat a szavalatok előadására Krekity Olga, Barta Júlia és Bozóki Klára készítik fel.
Tábor megszervezésében a VMVE -t támogatta a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Tartományi Jogalkotási és Kisebbségügyi Titkárság, Kishegyes község és a Szülőföld Alap. A tábor kapcsán számos kísérőrendezvényt tartottak. Hétfőn a győri Forrás Színház Gogol Az őrült naplója című előadást láthatták a tábor résztvevői és a bácsfeketehegyi érdeklődők, tegnap este pedig a Magyarnak lenni című pódiumjátékot a zentai Magyar Kamaraszínház és a VMVE tagjainak előadásában. Gogol monodrámáját Ács Tamás adta elő, a kedd esti előadásban pedig Szabó Zsófia, Domány Zoltán és Boros Nándor léptek fel.
A korábbi évek gyakorlatához híven vasárnap délután a fiatalok gálaműsor keretében mutatják be a táborban előkészített darabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...