"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. november 3., kedd

HEGYESI VENDÉGEK AZ ISKOLÁBAN IS


Újra lesz hegyesi találkozó
Kishegyes vállalta a hegyes nevet viselő települések jövő évi találkozójának megszervezését – A tervek szerint három év múlva Oromhegyesen lesz a rendezvénysorozat
A Hegyes nevet viselő települések polgármesterei a hét végén Kishegyesen megtartott szokásos megbeszélésén elfogadták Kishegyes felajánlását és úgy határoztak, hogy a következő Hegyesi találkozót ez a település szervezze. Az időpontról végleges döntés még nem született, de több mint valószínű, hogy a rendezvényt július második hétvégéjén tartják meg.
Kunhegyes kezdeményezésére 2001 óta tartanak fesztivál jellegű találkozót a hegyes nevű települések, s az első két ilyen találkozót a nagykunsági városban is szervezték meg. A második fesztivált követően azonban a polgármesterek úgy döntöttek, hogy a következőkben vándorfesztiválként szervezik. A hasonló rendezvények sorában azon ritka fesztiválok egyike, vagy talán az egyetlen is, amely a határokon is átível. A határozat értelmében mindig más településen adtak találkozót egymásnak a hegyesiek, de 2007 után úgy látszott, megszakad a hagyomány. A nagyobb települések után a kisebbek kerültek sorra, s ezek sorában a mindössze néhány száz lelket számláló Királyhegyes nem tudta vállalni, hogy a falu lélekszámát meghaladó vendégsereget fogadjon, a vajdasági települések közül pedig egyik sem volt olyan helyzetben, hogy vállalni tudja a fesztivált. Ezt a helyzetet oldotta meg Kishegyes azzal, hogy felajánlotta a jövő évi találkozó megszervezését július első felében. A felajánlás megindokolásában Virág Gábor, a kishegyesi helyi közösség titkára elmondta, hogy a település vállalni tudja a szervezést, azzal, hogy az útiköltséget minden csapat vállalja és az étkeztetést úgy oldják meg, hogy a főzőverseny résztvevői saját csapatuk számára is megfőzik az ételt.
A megbeszélésen szót ejtettek a többé-kevésbé kialakult fesztiváli tartalomról is. Ezek szerint természetesen minden környezetből bemutatkoznak a művelődési egyesületek, lesz kispályás focitorna, kézilabdatorna, lehet íjászati vetélkedő, sakktorna és természetesen a mindenütt érdeklődésre számot tartó polgármesteri vetélkedő, az ún. polgármesteri virtus.
A megbeszélésen Balla Lajos Laci, az oromhegyesi helyi közösség tanácsának elnöke felajánlotta, hogy három év múlva, amikor a település 160 éves évfordulóját ünnepli, valamint annak évfordulóját, hogy a délszláv háború kitörésének kezdetén a vajdasági békemozgalom központjává vált, 2012-ben szeretné megrendezni a találkozót.
A megbeszélést követően a polgármesterek megtekintették a helyi közösség épületében folyó építkezést, az iskolát, a kézilabdapályát és az épülő teniszpályát, valamint a felújított tűzoltóotthont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...