"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. november 12., csütörtök

MÉG NINCS MEGBETEGEDÉS


A kishegyesi Járványügyi Bizottság megtartotta alakuló ülését – Vitamin kapható, maszk nincs a gyógyszertárakban
A Járványügyi Bizottság alakuló ülése
A Járványügyi Bizottság alakuló ülése
A kishegyesi községben egyetlen újtípusú influenzás megbetegedést sem regisztráltak, de biztosra vehető, hogy a járvány eléri majd a községet is. A tartományi rendelet értelmében az iskolákban szünetel az oktatás. A legfontosabb a megelőző intézkedések betartása.
A fentiek az újonnan alakított Járványügyi Bizottság alakuló ülésén hangzottak el, amit Csóré Róbert polgármester elnökletével tartottak meg. Dr. Deák Tibor, az egészségház igazgatója bevezetőjében rámutatott, hogy a községben nem regisztráltak újtípusú náthalázas megbetegedést, de az intézmény napi kapcsolatban áll a minisztériummal, és azonnal reagálni fognak, ha jelentkezik a járvány. Védőoltás még nem érkezett a községbe, de nem kell pánikba esni, az újtípusú náthaláz az esetek túlnyomó részében hasonló lefolyású lesz, mint a korábbi járványok. Várható, hogy a védőoltás is hamarosan megjelenik, és azt azok kapják, akik olyan munkahelyeken dolgoznak, ahol nagyszámú ember megfordul. Az elsőbbségi listát is várhatóan hamarosan elküldik az intézménynek. Mint hangsúlyozta: a legfontosabb a megelőző intézkedések betartása, főleg az, hogy aki teheti, kerülje a tömeges összejöveteleket.
A bizottság ülésén elhangzott, hogy az iskolákban a héten a tornatermek nem használhatók sem edzésre, sem pedig rekreációra. A bizottság külön intézkedések meghozatalának szükségét egyelőre nem látta, legközelebb akkor tart ülést, amikor megjelenik az első megbetegedés.
Értesüléseink szerint a gyógyszertárakban C-vitamin kapható minden formában, tablettaként, por alakban és pezsgőtablettaként is, maszk azonban nincs. Egyedül az egyik magángyógyszertárban kapható filteres maszk, de ennek igen borsos ára van, darabonként 780 dinárba kerül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...