"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2009. november 18., szerda

ISKOLÁNKBAN ISKOLÁNKRÓL


Jó napot – estét  kívánok és szeretettel köszöntök minden kedves jelenlévőt!

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én köszönthetem dr. Virág Gábort, akinek a tollából egy újabb könyv született Kishegyes iskolatörténete címmel.  Külön öröm számunkra, hogy itt van Németh Ferenc – a Forum könyvkiadó igazgatója és főszerkesztője, Bordás Győző, a Forum könyvkiadó szerkesztője, Németh István és Víg Rudolf falunk neves írói.
El kell mondanom, hogy Virág Gabi bácsinak meglepetéssel készültünk, ő sem tudta, hogy legisdősebb unokája zongorajátékával kezdtük az estet. Köszönjük Csőke Andreának. 
(zongorajáték)
A könyv megjelenése arról tesz tanúbizonyságot, hogy iskolánknak van múltja, jelene és mi tudjuk: jövője is. Hogy mindig is komoly és becsületes munka folyt itt, és az iskola dolgozói nem csak az oktatás területén fejtették ki tevékenységüket, hanem részt vállaltak egyéb aktivitásokban is (gondolok itt a népművelésre, színjátszásra és minden másra).
Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, hisz ezért vannak itt vendégeink. Víg Rudolf  recenziót írt a könyvről. (Víg Rudolf)
Ezennel át is adnám a szót diákjainknak – Vass Nikitának és Papp Orsolyának, akik felolvassák most ezt. (Niki, Orsi felolvas)
És akkor most felkérem Bordás Győzőt, hogy beszélgessen az újonnan megjelent könyvről Virág Gáborral. (Beszélgetés)
Papp Ágnes részletet olvas a könyvből. Egy olyan szemelvényt választottunk, mely hűen tükrözi az 1924-es állapotokat, milyen is volt a gyerek – szülő – tanár viszony. (Ági felolvas)
Köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelték Virág Gábort, akinek a könyvét meg is vásárolhatják és dedikálja is, köszönjük, hogy megtisztelték iskolánkat, és hogy iskolanapi ajándékként velünk töltötték az est egy részét. Hozzánk bármikor ellátogathatnak, hiszen mindig van valami újdonság, nálunk mindig történik valami. Most pedig kötetlen beszélgetésre invitálom Önöket. Fogyasszanak egészséggel!
Molnár Márta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...