"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. november 24., csütörtök

ISKOLANAP

A diákok és a tanárok ünnepe
Nevelni csak példamutatással lehet, és ehhez nem elegendőek a tanárok – A gyermekekhez való viszonyulás meghatározza jövőnket – Iskolanapot tartottak a kishegyesi általános iskolában

Részlet az ünnepi műsorból                                  Részlet az ünnepi műsorból

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola hagyományosan minden évben névadójának születésnapján tartja az iskolanapot, amelyen a gyerekek ünnepi műsorral kedveskednek tanáraiknak és szüleiknek.

Az idei, kedd esti ünnepség kezdetén a zsúfolásig megtelt színházteremben Molnár Márta igazgatónő üdvözölte a tanárokat, szülőket és vendégeket, többek között Csikós János tartományi ifjúsági és sporttitkár helyettest, Sinka Imrét, Békésszentandrás polgármesterét, a békésszentandrási és a kelebiai iskolák küldöttségeit, az önkormányzat, az egyházak képviselőit, valamint a nyugdíjas pedagógusokat. Ez a nap, mint mondta, a diákok és a tanárok ünnepe egyaránt. Az iskola természetesen büszke az eredményekre, sokkal kevésbé a rongálásokra, a firkálásokra, az ablaktörésekre. Oktatni nem túl nehéz, nevelni már sokkal nehezebb, mert nevelni csak példamutatással lehet, és ehhez nem elegendőek kizárólag a tanárok, a szülők és az egész közösség kell hozzá. Ez azért fontos, mert a gyerekekhez való viszonyulásunk a jövőnket határozza meg – hangsúlyozta beszédében az igazgatónő. Az elismerésben részesített pedagógusok (fotó: Papp Imre) Az ünnepi műsor központi témája, amelyben a diákok minden korosztálya részt vett, a toleranciáról és egymás elfogadásáról szólt. Ennek keretében a diákok Európa minden nyelvén elmondták a gyerekek alapvető jogait. A műsort követő fogadás keretében a pedagógusok szakszervezete elismerő oklevelet osztott ki azoknak a tanároknak, akik tíz, húsz, vagy harminc éve tanítanak az iskolában. Tízéves munkájáért elismerésben részesült Aleksandra Vučinić és Dudás Izabella, húszéves munkásságáért Moszni Edit, Magó Fabó Emese és Magyar Tibor, harmincéves munkásságáért pedig Horváth Katalin és Brasnyó Gyöngyi kaptak elismerést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...