"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. november 8., kedd

ITT MINDENKI GYŐZTES!


Bácsfeketehegyen megtartották a fogyatékkal élő gyerekek és fiatalok vers- és prózamondó versenyét
                           A verseny résztvevői (fotó: Papp Imre)
Az idén hatvanöt gyermek és fiatal vett részt a VI. Záporka Vers- és Prózamondó Találkozón, amelyen a résztvevők a magyar irodalomból vagy a magyar népköltészetből választhattak maguknak műveket.
A megnyitó a Mácsai Mónika vezette magyarkanizsai csoport játékával kezdődött, amelyben a fiatalok egyetlen labda segítségével mesélték el, mi minden történt egy év alatt, vagyis a két Záporka-verseny között. A gyerekeket és a pedagógusokat üdvözölve Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a rendezvény egyik szervezője kiemelte, hogy hat éve minden évben végighallgatta a szavalatokat és ez alkalommal is kíváncsi arra, hogy tavaly óta mit tanultak. Mint mondta, itt valóban nincsenek jók és rosszak, itt csak győztesek vannak, mert aki nem kis erőfeszítéssel megtanult egy verset és itt el is mondja, akkor az már győztesnek számít. A társszervező, az Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulás nevében a szervezet elnöke, Papp Júlia üdvözölte a résztvevőket és köszönetet mondott Barta Júliának és Pál Ágnesnek, akik a szervezés oroszlánrészét magukra vállalták. A versenyzők két csoportban (Napraforgó: értelmileg akadályozott, és Szivárvány: tanulásban akadályozott), és három korcsoportban versenyeztek. A verseny végén minden résztvevő elismerő oklevelet kapott, a legjobbak pedig Jelacsik Sutus Ágotától, a szakmai zsűri elnökétől átvehették a nekik járó oklevelet és ajándékot. A legfiatalabbak versenyében a Szivárvány csoportban az első Lengyel Klaudia, a 2. Goda Krisztián, a 3. Boros József. A Napraforgó csoportban az első Gergely Árpád, a második Csernyák Szabolcs, a harmadik Birgés Klaudia. A középső korcsoportban a Szivárvány csoportban az első Lebović Dragan, a második Krémer János, a harmadik Sípos Karolina és Bite Esztike. A Napraforgó csoportban Prodanov Krisztián kapta az első díjat. A fiatalok kategóriájában a Szivárvány csoportban az első Rostás Tamás és Gyatkó Árpád, a második Csupor Tamás és Gyatkó Henrietta, a harmadik Engi Lívia és Rostás Zoltán. A napraforgó csoportban az első Boros Zsuzsanna, a második Ágoston Ferenc, a harmadik Berta Levente.
A rendezvény díjkiosztójának meglepetésvendégei a topolyai Tangó Táncklub tagjai voltak, akik latin-amerikai táncokat adtak elő és többször is vastapsot kaptak a lelkes közönségtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...