"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. november 29., kedd

Karácsonyfadíszek, emléktárgyak - András-napi cserkésztalálkozó Kishegyesen

                               Folyik a kerámiatárgyak készítése (Kecskés Endre felvételei)

Mintegy száz gyerek és kísérő vett részt szombaton az András-napi alkotóház címmel megszervezett rendezvényen, amelyet a kishegyesi Szent András Cserkészcsapat névadójának napja alkalmából szervezett a tűzoltó otthonban. A találkozón a kishegyesi gyerekeken kívül jelen voltak a topolyai, szabadkai, bácskossuthfalvi, bácsfeketehegyi, zentai és temerini cserkészek képviselői is.
A fiatalok délelőtt kerámiatárgyakat készítettek. A társszervező Dévics Imre Alkotóműhely vezetője, Szalma István elmondta, hogy elsősorban karácsonyi jellegű tárgyakat készítettek, például szenteltvíztartókat, karácsonyfadíszeket, de készültek olyan kis dobozok is, amelyekbe azután majd a karácsonyi ajándék kerül. Délután csuhéból és más természetes anyagokból készítettek dísztárgyakat, díszeket, dekorációt.
                              
                                      Még az ilyen tábortűz is sajátos hangulatot ad az estének
Délben a résztvevők hálaadó szentmisén vettek részt. A mise kezdetén Kecskés Endre, a kishegyesi cserkészcsapat vezetője üdvözölte a helybelieket és a vendégeket.
– A találkozót három civil szervezettel közösen szerveztük meg, a nagycsaládosok egyesülete mindenekelőtt az étel elkészítését vállalta, a Dévics Imre Alkotóműhely az agyag beszerzését intézte, és a vezetőség tagjai is segítettek a fiataloknak a tárgyak elkészítésében. És természetesen köszönettel tartozunk az Önkéntes Tűzoltó Testületnek is a terem használatáért – mondta Kecskés Endre, köszönetet mondva Brasnyó Ferenc plébánosnak is a támogatásért, valamint az önkormányzatnak és a kishegyesi helyi közösségnek az anyagiak előteremtéséért.
A találkozó estje úgynevezett „benti tábortűzzel” ért véget, amelyet ezúttal fáklyákból raktak, de a fiatalok e mellett is éppen olyan jól érezték magukat, mint az „igazi” mellett.
http://www.magyarszo.com/fex.page:2011-11-29_Karacsonyfadiszek_emlektargyak.settoxhtml

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...