"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2011. november 21., hétfő

A VERSMONDÁS KARÁCSONYA


A Dudás Kálmán Díjat Tóth Péter kunszentmiklósi versmondó kapta – Bácsfeketehegyen befejeződött a XV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó
                       h01versmondo talakozo 027
Szombaton kezdődött és tegnap délelőtt gálaműsorral zárult Bácsfeketehegyen a XV. Dudás Kálmán Nemzeti Vers- és Prózamondó Találkozó. A versenyen ezúttal kettő híján ötven versenyző lépett fel, gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. A Dudás Kálmán Díjat a zsűri döntése alapján Tóth Péter kunszentmiklósi versmondó kapta.
A találkozót szombaton délelőtt Szatmári Melitta szervező, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke nyitotta meg, kiemelvén, hogy a tizenöt évvel ezelőtt megálmodott rendezvény akkor indult el, amikor a magyar versmondás eltűnni látszott, és mára a találkozó már nemzeti jelleget is öltött.
Az elődöntő szombaton zajlott, tegnap délelőtt pedig a döntőt bonyolították le, majd az utána megrendezett gálaműsorban ismertették az idei verseny győzteseit. A Krizsán Szilvia, Ágoston Pribilla Valéria, Barta Júlia, Pataki András, Kiss László és Kovács Frigyes összetételű zsűri döntése alapján a gyermek kategóriában különdíjat kapott Török Gabriella és Kovács Balázs. Harmadik díjat kaptak Molnár Gy. Bernadett és Molnár Anna, második lett Baj Bianka, első pedig Kovács Dorina. Az ifjúsági kategóriában különdíjas lett Ficze Árpád, harmadik díjat kapott Farkas Beatrix, a két második díjat pedig Kőműves Noémi és Rókus Zoltán kapták. A felnőtt korosztályban csak egy különdíjat osztottak és ezt Molnár Gábor Ildikó kapta. A verseny fődíját a Dudás Kálmán Díjat Tóth Péter kunszentmiklósi versmondó kapta. Az ünnepség keretében az egyesület elismerő oklevélben részesítette azokat az egyéneket, akik az elmúlt tizenöt évben sokat tettek a találkozók sikeréért. Az elismerést Hajvert Ákos elnök Molnár Krekity Olgának, Horváth Emmának, dr. Szőke Annának, Vass Borsodi Borbálának és Pataki Andrásnak adta át.
Az ünnepséget zárva Hajvert Ákos elmondta, hogy egész idő alatt egyfajta karácsonyi hangulat vett erőt rajta a találkozó idején, amelyben a versenyzők a közös karácsonyfa alatt meggyújtották gyertyáikat és kibontották ajándékaikat. Köszönetet mondott a támogatóknak: a helybeli művelődési egyesületnek, a Bethlen Alapnak, a Tartományi Oktatási Közigazgatási és Kisebbségügyi Titkárságnak, a Zala Megyei Közművelődési Intézetnek, a nagykanizsai Közművelődési Intézetnek valamint Farkas Hajnalkának, Szarka Ákosnak, Simonyi Lilinek és Csanak Andreának, akik a szervezésben segédkeztek.
A versenyt értékelve Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke elmondta, hogy kezdettől fogva jelen volt a vajdasági találkozókon, és megállapította, hogy az egész Kárpát-medencében a Vajdaságban működik a legjobb műhely és nem csoda, hogy eddig hat vajdasági versmondó nyerte el a Radnóti Díjat, a magyar versmondás legrangosabb elismerését.
A műsort a kishegyesi általános iskola kórusának száma zárta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...