"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. február 11., kedd

KÜLHONI MAGYAR FELSŐSÖK ÉVE

A külhoni magyar felsősök éve program keretében pályázatot hirdettek. A program első elemeként hat lapszámból álló online újság indul, amelynek egyes számai a siker, a tehetség, a tudomány, a kaland, a kik leszünk és a példaképeink témákat járják körül. Az első lapszámot február 21-ig kell elkészíteni, a hat nyertes csapat ősszel közös kiránduláson vehet majd részt és egy budapesti szerkesztőség mindennapjait ismerhetik meg.
Iskolánk is benevezett a versenyre, és nyertünk! A lap facebook oldalán már be is mutatkoztunk…
„Ma a TEHETSÉG szám további, vajdasági szerkesztőcsapata mutatkozik be:
Kishegyesen, a Vajdaságban élünk, és kis falunkat sokan az „írók falvaként” emlegetik. Sok tehetséges gyerkőc jár az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolába. Csapatunk neve: Tollforgatók. Lap címe: Kiemelkedő Kamaszok. 
A TEHETSÉGről szóló lapot főként riportok alkotnák: szó lesz asztaliteniszről, fociról, kézilabdáról, néptáncról, zenéről, énekről. Nem maradhat ki Rúzsa Magdi és Lajkó Félix sem, akik szintén iskolánk padjait koptatták! Magdi a Tehetség Nagykövete cím büszke tulajdonosa is. Németh István író szívesen jár haza Kishegyesre, sokat tanulhatunk tőle az újságírásról. Sok-sok ötletünk, mondanivalónk van, képes beszámolótól kezdve a pszichológus meglátásán át a szülőkkel való együttműködésig.

Csapatunk tagjai: Bíró Zsófia, Bojko Andrej, Csépe Brigitta, Kancsár Karolina, Keszeg Vivien, Kincses Anita, Krizsán Kíra, Kurnyák Fanni, Tóth Zalán, Tumbász Kincső. Mentortanár: Molnár Márta.
PHOTO BY KECSKÉS ENDRE

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...