"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. február 22., szombat

POVÁZSÁNSZKI RÓBERT ELSŐ, SZŐKE BOGLÁRKA ÉS KURNYÁK RAJMOND DICSÉRETBEN RÉSZESÜLT A NÉPTÁNC VERSENYEN

A Kárpát-medence népeinek tánchagyománya és ezen belül a magyar táncok nagyon sokszínűek. E hagyaték megmentése, őrzése, felélesztése a célja a Vajdasági Gyermek Szólótáncversenynek, melyet a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület szervezett meg idén első ízben. Egész Vajdaság területéről érkeztek a néptáncot kedvelő gyerekek.
Suhogtak a szoknyák, csattogtak a botok, a fiatalok teljes erőbedobással készültek a megmérettetésre. A rendezvény társszervezője a Bácsfeketehegyi Művelődési Egyesület volt. A gyerekek nemcsak táncoltak, hanem fel is konferálták magukat. Elmondták, hogy milyen tájegységi táncot mutatnak be, hogy mi mindent tudnak róla.
A zsűri pontozta a formai, a tánctechnikai, a motivikai elemeket, a kapcsolatot a két táncos között, a stílust, az eszközhasználatot és az előadásmódot.
Versenyezni csak élő zenei kísérettel lehetett, a talpalávalót a Juhász zenekar húzta. A szervezők célja, hogy a fiatalok elmélyítsék ismereteiket a kárpát-medencei magyar néptánc kultúrájában, és hogy motiválják a tanulókat a tánc szeretetére.
http://pannonrtv.com/web/?p=111090

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...