"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. február 26., szerda

VAJDASÁGI GYERMEK-SZÓLÓTÁNCVERSENY

Első alkalommal rendezett tartományi szintű gyermek-szólótáncversenyt a szabadkai Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület és a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület. A döntőt február 21-én tartották meg a szabadkai Gyermekszínházban.
Horgosról, Szabadkáról, Palicsról, Noszáról, Hajdújárásról, Királyhalomról, Kelebiáról és Kishegyesről harminckilenc hét és tizenöt év közötti gyermek érkezett. Szóló, illetve páros kategóriában huszonöt műsorszámot adtak elő. A produkciókat háromtagú bírálóbizottság értékelte: Lévai Péter népitánc-pedagógus, a Magyar Táncművészeti Főiskola adjunktusa (Budapest), Csasztvan András népitánc-pedagógus, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület elnöke (Szarvas) és Lukácsné Haránt Eszter, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője.
Szóló kategóriában Povázsánszki Róbert első, Szalma Bence második, Nagy György János pedig harmadik helyezést ért el.
 Párosban Fodor Zsófiának és Süli Ákosnakítélték az első díjat, Kis Enikő és Fehér Flórián második, Kuktin Nikolett és Varga Alexpedig harmadik lett. Povázsánszki Róbert részt vehet a II. Talentum Népitánc-táborban is, amely június 22-e és 27-e között kerül megrendezésre. A jutalmat a szervező Talentum Egyesület vezetősége adta. A verseny különdíjasai: Cérna Gábor, Cérna Krisztina, Török István, Brezovszki Balázs, Tóth Emese és Székely Zsófia.
A versenyt a Tartományi Kisebbségi Titkárság és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...