"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. március 13., csütörtök

CSŐKE MÁRK (VOLT DIÁKUNK) SIKERE A MŰVELTSÉGI VETÉLKEDŐN!

Az 1 Biztos Általános Műveltségi Vetélkedőt 2001-ben tartották meg a VaMaDisz szervezésében. A rendezvény elnevezésének magyarázata roppant egyszerű – egy kérdésre, csak 1 biztos válasz létezik. A vetélkedőben részt vesz az összes Szabadkán magyarul tanuló középiskolás, akik közül minden suliból a legjobb négy jut el a végső megmérettetésre.
A verseny lényege, hogy indirekt módon „rákényszerítsék” a fiatalokat arra, hogy elkezdjenek érdeklődni a különböző dolgok iránt. Mint ahogy a neve is mondja, ez egy általános műveltségi vetélkedő, ezért erre a jó bevált klasszikus módon, egyszerűen nem lehet készülni. Az egyetlen megoldás az, ha elkezdünk nyitott szemmel járni a világban, és mindent magunkba szívunk.
A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulói győzedelmeskedtek az idén, a második helyen a Svetozar Marković Gimnázium, a harmadik helyen pedig a Bosa Miličević Közgazdasági Középiskola tanulói végeztek. Az 1 Biztos műveltségi vetélkedőt a szabadkai Népkörben tartották csütörtök este. Minden résztvevő értékes ajándékokkal távozott, a legügyesebb csapat tagjai pedig egy-egy táblagéppel gazdagodtak.
A győztes csapat:
Purda Márk I.N
Bálint Tiffany II.A
Csőke Márk III.A
Molnár Csongor IV.N

         Márk három évvel ezelőtt a Generáció Diákja címet érdemelte ki iskolánkban, már akkor is bizonyságot tett tudásáról. Gratulálunk! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...