"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2014. március 2., vasárnap

HAJVERT ÁKOS IGAZGATÓNK VERSMONDÓ ESTJE - KOVÁCS HANNA ÉS A CIRKALOM EGYÜTTES SIKERE

A magyar költészet gyöngyszemeiből állítottak össze verses estet Bácsfeketehegyen. A szombati műsorban két Radnóti–díjas pódiumművész: Hajvert Ákos igazgatónk és Tóth Péter Kunszentmiklósról prezentálta az örökérvényű sorokat a helyi Művelődési Ház hallgatóságának. Többek között Ady Endre, József Attila és Kosztolányi Dezső műveit is megszólaltatták. Köszönjük a szép estét! 


A topolyai Cirkalom táncegyüttes a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ alapító, valamint reprezentatív csoportja. Tagjai olyan fiatalok, akik szívügyüknek érzik a magyar kultúra őrzését, ápolását és ennek továbbörökítését a jövő nemzedékeire. Teszik ezt oly módon, hogy Vajdaság-szerte nevelik, oktatják a fiatalokat a magyar hagyományok szépségeire és tiszteletére.
Az együttes, fennállásának elmúlt több mint 20 éve alatt, számos versenyen és fesztiválon tett tanúbizonyságot arról, hogy előadásaik hűen tükrözik a színpadon a magyar paraszti kultúra sokszínűségét.
Többszörös nívódíjas és hétszeres KIVÁLÓAN MINŐSÜLT EGYÜTTES.

Kovács Hanna tanító nénink is tagja a topolyai Cirkalom táncegyüttesnek. Újabb sikert értek el! Az MTVA és a Hagyományok Háza közös tehetségkutató műsora, a Felszállott a páva ismét nyakába vette a történelmi Magyarországot, hogy a néptánc és népzene kategóriákban felkutassa a legjobbakat. A nyolcadik területi válogatóról továbbjutottak! Élő adásban láthatjuk őket március 29-én! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...