"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. szeptember 26., szerda

ARANYESŐ SZAVALÓVERSENY - KÖZSÉGI DÖNTŐ


Ma délelőtt szervezték meg az Aranyeső szavalóverseny községi döntőjét. 20 gyermek vett részt a megmérettetésen.
Vörös Julianna, könyvtárunk igazgatónője köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy e versenyt 1974 óta tartják meg. Idén az Aranyeső vers-, és prózamondó versenyen Csépe Imre és Dudás Kálmán verseit szavalták a gyerekek, ugyanis az idén Csépe Imre halálának 40. évfordulójára emlékezünk, és Dudás Kálmán születésének 100. évfordulóját ünnepeljük.
Dr. Szőke Anna zsűritag elmondta, hogy vesztese nincs a vetélkedőnek, csodálja a gyermekeket, hiszen nem kis dolog megmérettetni magunkat. Gratulálok, mindannyian nyertesek vagytok! – hallhattuk dicsérő szavait.
Náray Éva, a topolyai Népkönyvtár igazgatója már több éve zsűritag, szívesen jár Kishegyesre, ismerős hangokat hall, ismerős arcokat lát. Elmondása szerint nehéz volt összehasonlítani a prózát a versekkel. Külön megdicsérte a hetedikeseket és nyolcadikosokat, kiknek élvezetes szövegmondása bárhol megállná a helyét.
Molnár Krekity Olga, a zsűri elnöke csodálatosnak tartja, hogy egy versmondó verseny közel négy évtizede létezik. Szeptemberben van a népmese világnapja, a japán irodalomból mesélt egy történetet egy fiatal lányról, akinek édesapja Amerikában és Angliában nagykövetként dolgozott. A lány élte a diákok mindennapi életét, barátkozott, tanult. Egy herceg felesége lett, édesapja búcsúzásként elmondta, hogy büszke a lányára, hogy így nőtt fel, egyszerű lányként, végezte a feladatát, és akkor még nem tudta, hogy hercegnő lesz belőle. A ma fellépő gyerekek is tökéletesen végezték feladatukat, diákként képviselték iskolájukat, nem is akárhogy. Olga nem bírált, nem kritizált. Szép volt, jó volt, találkozunk jövőre! – búcsúzott a diákoktól.
A fellépők könyvjutalmat kaptak. A díjakat a Szekeres László Alapítvány, a Magyar Nemzeti Tanács és a kishegyesi Helyi Közösség biztosította.
Az eredmények:
3.-4. osztályosok
I. helyezett: Szőke Rebeka - Kishegyes
II. helyezett: Bede Anett - Kishegyes
III. helyezett: Szabó Némedi Róbert – Bácsfeketehegy
5.-6. osztályosok
I. helyezett: Bede Noémi - Bácsfeketehegy
II. helyezett: Lódi Miklós - Bácsfeketehegy
III. helyezett: Paulyuk Jenifer - Kishegyes
7.-8. osztályosok
I. helyezett: Papp Ágnes - Kishegyes
II. helyezett: Dudás Nikolett - Kishegyes
III. helyezett: Bojko Andrej - Kishegyes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...