"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. szeptember 14., péntek

"GYÜMÖLCSÖZŐ" LESZ BIZTONSÁGOSAN VEZETNI!

Ötödik alkalommal szervezik meg Szerbiában az ALMA-CITROM akciót a Szerbiai Belügyi Szervek és a Generali Biztosító jóvoltából. Iskolánk is bekapcsolódott az akcióba!
Az Alma-Citrom rendezvény keretében a járművezetők találkozhatnak az utakon iskolánk ötödikeseivel, akik a rendőrökkel és az önkéntes Generali munkatársakkal együtt sajátos közúti ellenőrzések formájában hívják fel a figyelmet a biztonságos közúti közlekedés fontosságára, a közlekedési szabályok betartására. A rendőri intézkedés során a gyermekek almával és ajándékkal jutalmazzák a szabályosan közlekedőket, a kisebb szabálytalanságot elkövetők pedig egy citromot és néhány hasznos tanácsot kapnak útravalóul.
Reméljük, akciónk során többen fognak majd mosolygós almával és Generali ajándékkal a tarsolyukban hazatérni, mint citrommal, még ha ez utóbbit hasznosabbnak is tartják… (Különben is, a citromra szükségünk lesz az iskolában a teához! J)
Az előzetes beszélgetéseink folyamán a szervezők elmondták, hogy a gyerekek nagyon élvezik, hogy részt vehetnek a rendőrök munkájában, és a felejthetetlen élményen túl fontos közlekedésbiztonsági ismereteket is szereznek. Megtanulhatják, hogy apró óvintézkedésekkel, mint például gyalogosan vagy kerékpárral közlekedve a láthatósági mellény használata életmentő lehet.
Az akció időpontját nem áruljuk el… Mit érdemel diákjainktól? Hamarosan kiderül... A tanítás elkezdődött, gyermekeink közlekednek, figyeljünk rájuk!
                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...