"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. szeptember 4., kedd

RANDALÍROZÓK KISHEGYESEN


Szombatra virradóra ismeretlen tettesek, feltehetően a diszkómulatságról hazafelé tartó fiatalok egy garázda csoportja letépte az iskola kiállítási csarnokának csatornáit, valamint szétszedte a gyászjelentéseket tartalmazó hirdetőtáblát.
k14randalirozas 002
A múlt héten még arról beszéltünk, hogy a diszkóban történt tűzeset miatt a kishegyesi fiatalok szórakozási lehetőség nélkül maradnak, de egyelőre a strandon szervezett szabadtéri diszkóban jöhetnek össze. Jó, hogy van egy hely, ahol összejöhetnek, ez ellen senkinek sem lehet kifogása, és nyilván a diszkó szervezői sem tehetnek az ellen sokat, ha egyesek utána még folytatják a „mulatságot”. Valóban nem tudok rá magyarázatot találni, hogy a rendőrség miért nem próbálja különválasztani a szórakozókat a duhajkodóktól, tudják, mikor ér véget a diszkó, s esetleg figyelhetnének a „különösen élénk” társaságokra.
Nem arra buzdítom őket, hogy félholtra verjék a gyerekeket, de a régi időkben is volt rá példa, hogy valaki, aki nem bírt magával, a rendőrség pincéjében töltötte az éjszakát, és az emlékezetes is maradt számára. A fiatalok egy része annak idején sem volt egy ma született bárány, de ilyen mértékű rombolás nemigen fordult elő.
k14randalirozas 005
Tényleg jó lenne tenni valamit a jelenség megfékezésére, és azért említettem a rendőrséget, mert minden más közbelépésre könnyen rásütnék az önbíráskodás bélyegét.
P.I.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...