"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. szeptember 12., szerda

SÁRGA KENDŐVEL... TANÉVKEZDÉS


Kishegyes községben is alkalmi műsorral köszöntötték az iskolák az elsősöket szeptember 3-án. A kispajtások — akárcsak Vajdaság-szerte — itt is megkapták az MNT ajándékcsomagját, de az önkormányzat is készített meglepetést: az új polgármester asszony a Vajdasági Bank által jóváhagyott 3000 dináros ,,útravaló’’-val és egy Elsős vagyok feliratú színes pólóval kívánt sikeres tanévkezdést a község kicsinyeinek. A Vöröskereszt jóvoltából pedig a már jól ismert sárga kendőcske is a nyakukba került.
A bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskolában Bojtos Béla iskolaigazgató köszöntője után dr. Celluska Frindik Erzsébet polgármester, majd pedig Branka Perušić Vilov, a Vajdasági Bank igazgatónője üdvözölte a 23 magyar és a 15 szerb anyanyelvű elsős diákot.
A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában a felsősök alkalmi műsora után Molnár Márta igazgatónő mondott néhány bátorító szót az iskolába indulóknak és szüleiknek. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Linka B. Gabriella tanácstag köszöntötte a gyerekeket. Az egybegyűlteket az önkormányzat nevében a polgármester asszony, valamint Marko Rovčanin tanácselnök, továbbá a Vajdasági Bank igazgatónője üdvözölte. Az 59 magyar elsőst három osztályba sorolták be, és egy szerb osztály is nyílt 12 tanulóval.
A szeghegyi 30 szerb ajkú elsőssel az idén a kishegyesi községben 139 kisdiák kezdte meg a 2012/2013-as tanévet.
MOLNÁR KREKITY Olga | 2012.9.12 | LXVII. évfolyam 1. szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...