"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. április 9., kedd

DUDÁS DANI FOCISIKERE!


Iskolánk sok kiváló sportolóval büszkélkedhet. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek hasznosan töltsék el szabadidejüket, csapatban gondolkodjanak, levegőn legyenek, egészséges életet éljenek. Nem véletlen, hogy tornatermünk, kézilabdapályánk állandóan foglalt.
2011-ben a generáció sportolója díjat egy olyan diákunk érdemelte ki, aki mindig bizonyított. Tudásával és sportszerűségével is. Nem csak a csapatsportok és az atlétika kiváló művelője, de rendkívül érett és tudatos módon viszonyult a tudásszerzéshez is. Egyaránt tehetséges a természettudományokban és a nyelvekben. Udvarias, illemtudó. Tanárai és tanulóink körében rendkívül népszerű volt, aki nem csak önmagáért, hanem a tágabb közösségért is tudott tenni, mert van hozzá adottsága, szellemi, lelki és testi ereje.
Dudás Dániel 2011-ben fejezte iskolánkban a 8. osztályt VUK-díjasként. Ő volt a generáció sportolója. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Sport tagozatára iratkozott, február 18-a óta pedig Győrben éli a középiskolások életét. Sporttehetségére többen is felfigyeltek, de Halasi Szabolcs tornatanár volt az, aki folyamatosan „egyengette” Dani útját.
Elmondása szerint már anyukája hasában rugdosott folyamatosan, ovisként a FOCISULIba kezdett járni, Halasi Szabolcs edző utasításait pontosan követte. Fejelni Kovács Róbert tanította, majd a lovćenaci NJEGOŠ focicsapat igazolta le először 12 évesen, mert a kishegyesi Egységben nem regisztrálták. 16 évesen már a topolyai AIK első csapatában játszott. Halasi Szabolcs látta, hogy többre képes, elvitte próbajátékra Győrbe, Dani pedig bizonyított.
 A Győri ETO FC jelen pillanatban a magyar bajnokság (NB I.) első helyén áll. Dani az ETO U17-es csapatába került, de két hét után már az U18-asban debütált. Itt játszotta első bajnoki meccsét Pápa csapata ellen, és 8:0-ra nyertek is. Megszerették, segítik, bátorítják, Szabó Bence szobatársára is mindenben számíthat. Dani -15 fokban is fut, éjszaka felkapcsoltatják a barátaival az ETO stadion fényeit, edzenek.
A győriek biztosítják az iskoláztatását, szállását, étkezését. A Győri ETO FC Kft. 2006 júniusában egy alapítványt hozott az utánpótlás-nevelés segítése érdekében, melynek fő céljai között szerepelt egy közoktatási intézmény létrehozása és fenntartása. A Fehér Miklós Labdarúgó Kollégium 2007 januárjában kezdte meg működését. A kollégium működésének fő feladata, hogy stabil bázist teremtsen a Győri ETO FC Kft. utánpótlás nevelése számára, lakhatási lehetőséget biztosít a Győrtől távol élő családokból érkező tehetséges labdarúgók számára. Dani a Fehér Miklós Gimnázium tanulója lett. Szigorú rend szerint folyik az oktatás, napi kétszer másfél órás fociedzés beiktatásával.
Játékára már felfigyeltek a cseh és osztrák szakértők is, amikor Csehországban egy tornán vettek részt, ahol jelen voltak a bécsi Rapid, valamint a prágai Spartak és Slavia játékosai.
Június 30-ig „próbaidőn” van Győrben, ha jól teljesít, profi szerződést is ajánlhatnak neki. Olyan híres sportolók karolták fel, mint pl. Vincze Ottó, magyar válogatott labdarúgó.
Dani előtt nincs lehetetlen. Van egy célja. Van egy álma. A sportnak él, ezt szereti, profi labdarúgó szeretne lenni. Kitartó mindenben, a fociban és a szerelemben is. Tamara a Mindene, nem gond a több mint 300 km távolság, tudják, hogy vannak egymásnak…
Mit is kívánhatnánk? Csak ennyit: Dani, teljesüljön az álmod!
fotók: Dudás Dani facebook profilja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...