"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. április 7., vasárnap

RÚZSA MAGDI ÉS DIÁKJAINK... EGY ELSŐ HELY ÉS HÁROM KÜLÖNDÍJ BUDAPESTEN!

A budapesti székhelyű Mozdulj! Közhasznú Egyesületből kereste meg iskolánkat Tálos Mónika, és egy pályázatra hívta fel a figyelmünket. Mi pedig részt is vettünk a pályázaton, a képzőművészet terén Mohácsi Zoltán tanár bácsi segített, a versírásban pedig Hajvert Ákos tanár bácsi. Köszönet érte!
Az Egyesület az év elején írt ki művészeti pályázatot A pillanat varázsa címmel, melyre egészséges és fogyatékkal élő művészek alkotásait várták képzőművészeti, illetve versírói kategóriában. A képzőművészeti alkotások technikáját illetően a pályázat kiírói szabad kezet adtak, hogy a lelkes, amatőr mesterek szabadon engedhessék fantáziájukat. A legjobb pályamunkákat egy szakmai zsűri értékelte, a nyertes műveket pedig egy kiállítás keretein belül láthatta a közönség.
„Nem véletlen, hogy A pillanat varázsa címet kapta a kiállítás, hiszen azt szerettük volna, ha a művészek szabad kezet kapnak alkotásaik elkészítése közben. A jelige az egyesület szemléletét is hirdeti: lépjünk ki a múlt fogságából és koncentráljunk azokra a csodákra, amik körülöttünk vannak, és minden pillanatban megélhetünk – legyen szó a napsütés szépségéről, egy színpompás virágról vagy a család szeretetéről. Talán ennek az inspiráló témának köszönhető az, hogy több, mint 140 képzőművészeti alkotás és nagyjából 30 vers érkezett a pályázatra” – mondta dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.
 A pályázatra érkezett művek a szakmai zsűri kezeibe kerültek, akik több kategóriában díjazták az alkotók munkáit.
 „Az esemény fővédnöke Rúzsa Magdi, akiről pályája alatt kiderült, hogy nagyon érzékeny a kisebbségben élők helyzetére – igaz ez a fogyatékosokra is. Ő egyébként egy különdíjat is kioszt majd, ugyanis Magdi iskolájának, a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolának növendékei is szép számmal küldtek be pályamunkákat, így az ő díjazásuk az énekesnő feladata. A képzőművészeti pályázat zsűrijének elnöke Fark László grafikus, tagjai pedig Kesselyák Rita grafikus, Kelemen Dénes festőművész és Tálosné Violányi Marianna, az egyesület amatőr festőművésze. 
A versíró pályázatra beküldött műveket Pogány Judit művésznő, Karácsonyi Zoltán színész és Ézsiás László költő, előadó művész bírálta el. Az ünnepélyes díjátadó egyben a kiállítás megnyitója is volt. A tárlat először a budapesti Aranykéz Kultúrházban mutatkozik be, utána azonban más városokban is látható lesz, például Egerben és Vácott. A megnyitót a Hermina Egyesület Horizont kultúrcsoportjának látássérült művészei, és Napsugár Anna jeltáncművész műsora színesítette” – tette hozzá Tálos Mónika, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület titkára.
Diákjaink, Lőrik Ákos, Goda Krisztián, Uhor Nikolett és Herbut Diána, tegnap (2013. 04. 06-án) Budapesten jártak a Mozdulj! Közhasznú Egyesület A PILLANAT VARÁZSA címmel meghirdetett művészeti pályázatának ünnepélyes díjkiosztóján. Uhor Nikolett első helyezést ért el rajzával, a többiek pedig különdíjasok lettek. A díjakat Rúzsa Magdolna, az esemény fővédnöke, Pogány Judit, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművésznő, a szakmai zsűri elnöke és Fark László, grafikusművész adták át.
       Mivel a gyerekek először jártak Budapesten, a díjkiosztó előtt útvezetőjükkel (köszönjük Sipi!!!) megtekintették a főváros néhány főbb nevezetességét – az Országházat, Kossuth Lajos teret, Vörösmarty teret, Váci utcát, a Pesti Vigadót, illetve a Duna-partról megnézték a Budai Várat. A rendezvény után a Wekerle telepi játszótéren szórakoztak “kalandoraink”, ahol a kisbabáktól a kamaszokig mindenki számára vannak kreatív játékra, mozgásra ösztönző eszközök.
       A hosszú, élményben gazdag útról utazóink éjjel érkeztek haza. Eredményes kirándulást tudhatnak maguk mögött – négy oklevéllel, ajándékokkal és egy csomó élménnyel gazdagodtak.
Köszönjük Magdi, hogy gondolsz gyerekeinkre, ajándékokkal kedveskedtél nekik, felejthetetlen pillanatokat szerezve ezzel számukra!
Tálos Mónika személyében egy önzetlen embert ismerhettünk meg. Hálásak vagyunk minden segítségért! A kirándulás nem jött volna létre, ha nincs Varmuzsa Katalin tanárnő és Sipi! Köszönet! Megérte.
photo by Sipi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...