"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. április 20., szombat

KŐMŰVES NOÉMI ÉS PATYEREK RÉKA ELSŐ HELYE A KMV-N!


KMV: Színvonalas produkciók a beszédművészeti vetélkedőn

A beszédművészeti vetélkedővel pénteken délután Óbecsén kezdetét vette a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének idei döntője. A produkciókat a Banka Lívia, Hajdú Tamás és Mészáros Árpád összetételű zsűri bírálta el, amelynek döntése értelmében a versmondás kategóriájában Kőműves Noémi, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulója bizonyult a legjobbnak, a második helyen Kovács Vecei Fanni, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium, a harmadikon pedig Fülöp Tímea, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákja végzett. 
A drámai monológot előadók mezőnyében az első helyezést Patyerek Réka, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a másodikat Kovács Tamás, a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a harmadikat pedig Katona Gábor, a Zentai Gimnázium tanulója szerezte meg. 
A prózamondók között Antóci Dorottya, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákja lett az első, Prćić Dejan a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskolából a második, Kéringer Karina a zentai Egészségügyi Középiskolából a harmadik. A népmesemondás kategóriájában a zsűri az első díjat Restás Dávidnak, a Nagybecskereki Gimnázium, a másodikat Szalma Kingának, a szabadkai Politechnikai Iskola, a harmadikat pedig Ótos Annabellának, az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium és Popovity Virágnak, a Törökkanizsai Gimnázium tanulójának ítélte oda.
A megzenésített verseket előadó versenyzők produkcióit a Bakos Árpád, Fehér Nóra és Tóth Attila összetételű zsűri értékelte, amelynek tagjai az Óbecsei Gimnázium tanulói, Beretka Csaba, Kurcinák Arnold, Szabó András és Szerda Zsigmond produkcióját ítélték a legjobbnak, ezenkívül két egyenrangú harmadik helyezést is kiosztottak, amelyeket a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulói kaptak, az egyiket Joó Bence, Tokodi Krisztofer, Kovács Tamás és Mijatov Konor, a másikat pedig Tokodi Krisztofer, Szabó István, Bártol Brigitta, Németh Dávid, Széváld Dániel és Erdélyi Roland felállásban.
A beszédművészeti vetélkedő ünnepélyes díjkiosztójára a KMV gálaműsorán kerül majd sor, amelyet április 21-én, vasárnap tartanak meg Óbecsén, a Város Színházban.
H. G.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...