"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. július 11., szerda

TÁNC, ÉNEK, JÁTÉK

Etnonap volt a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskolában
     A roma gyerekek beilleszkedésével és felzárkóztatásával foglalkozó DILS-projektum - melybe az iskola is bekapcsolódott - sikeresen befejeződött, s ennek megünneplésekor bemutatkoztak a község területén élő nemzetiségek. A színes művelődési műsorban felléptek az iskola tanítványai, a falu néptáncosai, a roma gyerekek és a Kszénia Hercegnő Montenegrói Művelődési Egyesület tagjai. Maguk a tanárok is szerb, magyar, montenegrói, roma és szlovák népviseletbe öltözve várták a vendégeket. Molnár Márta igazgatónő például káprázatos kalocsai népviseletben tűrte a mintegy 40 fokos hőséget - mi tagadás: hősiesen és mosolyogva. Akárcsak mi mindannyian, hiszen nem mindennapi látványosságban - és végeredményben játékban, közös örömben volt részük az egybegyűlteknek.
    A műsort a kishegyesi és a feketicsi iskola, valamint a Pán Péter óvoda szervezte, természetesen a községi önkormányzat támogatásával.
    Az etnonap vendégváró ínyencségekkel és zenével kezdődött az iskolaudvarban, majd különféle, a gyerekek által tervezett tánc- és énekszámokkal folytatódott. A kitűnő hangulat az alkalmi műhelymunkák - melyek lebonyolításába a Nők Kishegyesi Fóruma is bekapcsolódott - során sem lanyhult. Volt papírhajtogatás, aszfaltrajzolás, gyöngyfűzés és... közös tánc.
    Hogy mindez nem tartott a kifulladásig, annak csak egy oka volt: elkészült a babgulyás, melynek senki sem tudott ellenállni.
    A rendezvény pillanatait Szabó Attila fotóriporterünk örökítette meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...