"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. február 9., szombat

BÚCSÚZTUNK

Kedves és szeretett Család!
Tisztelt jelenlévők! Tisztességtevők!
Kedves Egidija néni! 

Azért vagyunk együtt ravatalánál, hogy hálás szívvel emlékezzünk. Mély megrendüléssel vettük tudomásul a hírt, hogy nyugdíjas kollégánk, takarító nénink, Tóth, született Petje Egidija február 8-án 86 éves korában itt hagyott bennünket. A messzire indulótól mindig nehéz búcsút venni. Az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola vezetősége, a munkatársak, a tanártársak, a diákok és minden barát nevében búcsúzom iskolánk megbecsült dolgozójától, aki 1978. december 2-a óta megérdemelt nyugdíjas éveit töltötte.
Férjével együtt meghatározó személyiségei voltak iskolánknak. Akkor még egészen más volt a takarítók, csöngetősök élete. Már nem is emlékszünk a pozdorja kályhákra… Majd később, amikor már a tantermekben szenes kályhák voltak… Mennyire nehéz volt a pincénkből felhordani a szenet, ők biztosították, hogy diákjaink ne fázzanak…
Az olajos padló tisztítása sem volt egyszerű feladat. Az a fajta padló volt, amelyen a takarítók időnként olajos fűrészport söpörtek végig, s ettől tisztább is, frissebb is lett.
Köszönjük, hogy nem fáztunk, mert fűtött ránk, köszönjük, hogy mindig tiszta környezetbe érkezhettünk tanulni! Keze nyoma itt marad mindig is velünk… Köszönjük fáradságos munkáját! Köszönünk mindent!
Nyugodjon békében!
(Elhangzott Tóth Egidija temetésén, 2013. február 9-én)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...