"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. február 28., csütörtök

PÁLYÁZTUNK - NYERTÜNK


1994 óta hirdeti meg március 15-i diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára, azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak, és az ottani magyar társaikkal közösen ünnepeljenek.
           A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.
A programot idén is pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, amelyre bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar iskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport, és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében. Az elmúlt évben 212 Kárpát-medencei középiskola közel 7000 diákja kapcsolódott be a Szövetség diákutaztatási programjaiba.
Az idén iskolánk is bekapcsolódott a programba. Trombitás Orsi, aki tavaly fejezte a nyolcadik osztályt, Székesfehérvárra költözött. Annyi szépet és jót mesélt rólunk, hogy iskolája vezetősége úgy döntött, pályázzunk közösen a diákutaztatási programra. Pályáztunk és nyertünk.
     Március 15-én vendégeink lesznek a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium diákjai, ők is bekapcsolódnak majd az ünnepi megemlékezés programjába. Várunk Benneteket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...