"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. május 31., péntek

ELBÚCSÚZTAK A NYOLCADIKOSOK

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola végzősei ma elbúcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól, egyben egymástól is. A színházteremben ünnepi műsor keretében köszönt el a 49 nyolcadikos diák, közöttük a két magyar tagozaton 39, a szerb osztályban öt és a kisegítő tagozaton szintén öt diák fejezte be általános iskolai tanulmányait. A generáció diákja megtisztelő címet ebben az évben Papp Ágnes érdemelte ki. A tantestület a ballagóknak odaítélhető második legrangosabb elismerést, az Ady-díjat idén Burik Evelynának adta kimagasló tanulmányi eredményéért és a különféle versenyeken elért helyezésekért. Az év sportolója elismerést ebben az évben a leányok kategóriájában Cékus Noémi kapta meg, a fiúk közül pedig Nyirádi Sándor. A Vuk diplomát idén összesen tíz végzős vehette át. Az ünnepségen külön diplomákat is kiosztottak a különböző tantárgyakból elért kimagasló eredményekért.
Molnár Márta, az iskola igazgatónője alkalmi beszédében biztató szavakkal bocsátotta útjára a végzősök újabb generációját. Az alkalmi program keretében felléptek a hetedikesek, akik szimbolikus kis csomagban „útravalót” is átadtak minden nyolcadikosnak. Az igazgatónő elmondta még, hogy Kishegyes testvértelepülése, Budapest XVI. kerülete a nyár folyamán idén is vendégül látja az iskola legjobbjait.
A színházteremben szervezett ünnepség előtt megtartott utolsó osztályfőnöki óra után a végzősök már hagyományosan léggömböket eregetve vonultak fel a Fő utcán a színházteremig, ahová nagyszámú érdeklődő, tanárok, szülők, rokonok, ismerősök kísérték el őket.
tp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...