"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. május 29., szerda

KUKORÉKOLT A FALUSI KISKAKAS

m.k.o. | 2013.5.29 | LXVIII. évfolyam 22. szám Jó pajtás
Bácsfeketehegyen tartották meg a Falusi Krónika V. Országos és Határon Túli Vers- és Prózamondó Találkozó vajdasági elődöntőjét
A Nemzeti Művelődési Intézet felmenő rendszerű vers- és prózamondó találkozót hirdetett a régióban és a határon túl élő magyar műkedvelő vers- és prózamondók számára, négy életkori kategóriában: az általános iskolák alsós tanulói, az általános iskolák felsős tanulói, a középiskolások és fiatal felnőttek (22 éves korig), valamint a felnőtt korosztály számára.
A találkozót öt évvel ezelőtt azzal a céllal ötlötte ki a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Irodája, hogy visszacsempésszék a falusi, vidéki életről szóló témákat az előadóművészetbe. E tárgykörön belül a szülőföld- és természetszeretet, ünnepek, szokások, hagyományok, mesék, regék, anekdoták stb. témakörét választhatta az a harminckét vajdasági résztvevő, aki május 18-án a háromtagú bírálóbizottságnak bemutatkozott. A zsűri elnöke Török Károlyné Miszori Marianna, a Zala Megyei Iroda művészeti szakreferense volt, munkatársai pedig Vukosavljev Iván, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója és Szatmári Melitta, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke.

      Vajdaságot a döntőben az ötödik osztályos, törökkanizsai Kovács Dorina, a csókai, hetedikes Szabó Regina, a bácsfeketehegyi hetedik osztályos Hodik Annabella, a kishegyesi hetedik osztályos Dudás Nikolett, Lengyel Ágnes és Tóth Zalán, a zentai tizenhét éves Lengyel Klementina, a vele egyidős bácsfeketegyi Ficze Árpád és a kishegyesi Kőműves Noémi, valamint két húszéves fiatal, a bácsfekehegyi Szarka Ákos és Farkas Beatrix képviseli.
  Az országos találkozót — amelyen a muravidéki, a vajdasági, valamint a magyarországi versenyzők vesznek részt — október 10-én tartják meg Keszthelyen.
http://hetnap.rs/cikk/Kukorekolt-a-falusi-kiskakas-14266.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...