"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. május 15., szerda

LÁBADI MARIETTA HARMADIK, BOJKO ANDREJ MÁSODIK HELYE AZ ÁMV-N!

         Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében szombaton tartották meg a szabadkai Majsai úti Általános Iskolában a XII. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét, az ÁMV-t. A vajdasági szintű, a Magyar Nemzeti Tanács által kiemelt jelentőségű és a Szerbiai Oktatási Minisztérium által is elismert találkozón a diákok 10 kategóriában mérték össze tehetségüket és felkészültségüket.
          A verseny három helyszínen zajlott: a Majsai Úti Általános Iskolában, a Kosztolányi Dezső Színházban és az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola épületében. 28 zsűritag értékelte a munkákat; a diákok a versmondás, prózamondás, szép beszéd, fogalmazás, színjátszás, képzőművészet, ének, költészet mellett műveltségüket is letesztelhették a vetélkedőn. De Negri Ibolya, a versenyt szervező Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke köszöntőjében kiemelte, a verseny célja, hogy a vajdasági általános iskolák legjobb magyar nyelven tanuló diákjai megméressék tudásukat, tehetségüket, alkotási készségüket. A vetélkedő célja még az anyanyelvápolás, a magyar nyelv szeretetének erősítése, valamint a művészetek kiemelése – tette hozzá De Negri.
         Joó Horti Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács oktatási bizottságának elnöke reményét fejezte ki, hogy ez a vetélkedő a jövőben is lehetőséget ad a kisdiákok alkotásainak bemutatására.
          Diákjaink ezen a versenyen is bizonyítottak: LÁBADI MARIETTA, az 5.-6. osztályosok csoportjában prózamondás kategóriában 3. helyezést, BOJKO ANDREJ a 7.-8. osztályosok csoportjában 2. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez! 
photo by Gombár Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...