"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. március 7., szerda

SZERBIA LEGJOBBJAI KÖZT MAGYAR INTÉZMÉNYEK

2012. március 7., szerda, 13:57
Hét vajdasági magyar általános iskola is felkerült Szerbia legjobb iskolái közé.
A szerb oktatási minisztérium összeállította listáját a legjobb általános iskolákról. A 61 nevet tartalmazó listára hét vajdasági magyar intézmény is felkerült: a szabadkai Széchenyi István, a csantavéri Hunyadi János, a kanizsai Jovan Jovanović Zmaj, a zentai Stevan Sremac, a bácskertesi József Attila, a kishegyesi Ady Endre és a muzslyai Szervó Mihály általános iskola.
Az oktatási minisztérium listájára azok az iskolák kerülhettek fel, melyek a formális oktatáson túlmenően jelentős szabadidős tevékenységet(pl. rendezvények szervezése) végeznek, illetve a különböző programjaikkal jelentős szerepet vállalnak a nemzeti közösség identitásának ápolásában, továbbá az értékelésnél figyelembe vették a diákok záróvizsgáinak eredményeit, a versenyeken felmutatott tudást, az iskolai beruházásokat és a pedagógusképzést is. 
Emellett a minisztériumnak kérése is volt, hogy olyan intézményeket is jelöljenek a listára, ahol sok magyar gyerek van.

A muzslyai iskola többek között részt vett az erőszakmentesség megteremtését célzó programban, és ebbe a munkába bevonták a tanárokat, a diákokat, a szülőket; a tolerancia-napok keretében a tanulóikkal igyekeztek megismertetni a különböző nemzetek kultúráját, szellemiségét.
http://www.epresso.hu/posts/207-szerbia-legjobbjai-kozt-magyar-intezmenyek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...