"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. március 2., péntek

NYELVTANULÁS GYAKORLÁSSAL

ISKOLÁNK ADOTT HELYSZÍNT A TANFOLYAMNAK
Másodszor szervezte meg a kishegyesi Ifjúsági Iroda a szerb nyelvtanfolyamot kezdők és haladók számára. Elsősorban olyan munkanélküli vagy már alkalmazásban levő fiatalokra számítottak, akik a könnyebb kommunikáció érdekében szerették volna fejleszteni nyelvi tudásukat.
– Húszan jelentkeztek, és bár néhányan elálltak szándékuktól, jelenleg is húszan vannak, mert később is csatlakoztak újabb tanulni vágyók. Február elején szerettük volna megindítani a tanfolyamot, de az időjárás miatt halasztanunk kellett. Két csoportban folyik az oktatás, külön csoportba kerültek a kezdők, és külön a haladók. Így sokkal hatékonyabb lehet a munka. Az órák első felében a hallgatók grammatikát tanulnak, a második részben pedig újságot olvasnak, fordítanak, gyakorolják a nyelvet. Van olyan fiatal is, aki tavaly részt vett az első tanfolyamunkon, és most újra jelentkezett, mert úgy ítélte meg, hogy nagyon hasznos volt a tanfolyamon végzett gyakorlás – tudtuk meg Sándor Istvántól, az iroda koordinátorától.
A tanfolyam két hónapig tart, s mint a koordinátor mondja, két hónap alatt „helyre tudják tenni” a végződéseket, s ha tökéletesen nem is fognak még beszélni, bátrabban szólalnak majd meg. Az iroda a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyerte a tanfolyam költségeit, s a hatékonyságát bizonyítja majd az a teszt, amelyet a tanfolyam végén töltenek ki a hallgatók – mivel a kezdetkor is tesztelték a tanulók tudását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...