"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2012. november 18., vasárnap

INDULOK ÉN IS LÁBUJJHEGYEN...


Dudás Kálmánra emlékeztek Bácsfeketehegyen
A hétvégén immáron 16. alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete a Dudás Kálmán Nemzeti Vers- ás Prózamondó Versenyt a bácsfeketehegyi Kultúrotthonban. A megnyitó ünnepélyesebbé tételében az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola versmondó műhelyének tagjai működtek közre, akik Dudás Kálmán verseit adták elő. Az összeállítás címe: Indulok én is lábujjhegyen.
A szervezők nevében Szatmári Melitta, a VMVE alelnöke köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta: Dudás Kálmánnak, a verseny névadójának 100. születési évfordulóját ünnepeljük idén. Mindenkit arra biztatott, folytassák ezt a nem mindennapi tevékenységet: a versmondást. Az irodalom, a költészet összekovácsoló erejéről is szólt, mely az 52 részvevő köti össze, érkeztek bárhonnan is.
Hajvert Ákos, a VMVE elnöke örömét fejezte ki a magas résztvevői számot illetően, és elmondta: ez a visszaigazolás annak, hogy van értelme és súlya ennek a versenynek.
Ezután négy kategóriában zajlott a megmérettetés: a kisgyermek, gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály külön-külön mérte össze erejét, bizonyította tudását a zsűri előtt, amelynek tagjai Krizsán Szilvia Sterija-díjas színművész, Verbászi Beáta Radnóti-díjas versmondó, Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanár, Barta Júlia Magyar Életfa-díjas nyugalmazott óvónő, versfelkészítő, Tóth Péter Radnóti-díjas versmondó és Domány Zoltán Radnóti-díjas versmondó voltak.
A Dudás Kálmán Nemzeti Vers- ás Prózamondó Verseny döntőjére vasárnap került sor. A Dudás-díjat Kőműves Noémi érdemelte ki. Helyezéseket értek el kisgyermek kategóriában Horváth Kamilla (I. díj), Kecsenovics Kitti (II. díj) és Bede Anett (III. díj). Különdíjas ebben a kategóriában Kovács Dorina lett. A gyermek kategória legjobbjai Szemerédi Krisztián (I. díj), Dudás Nikolett (II. díj) és Morotvánszki Nikoletta (III. díj). A különdíjas: Hodik Annabella. Az ifjúsági kategóriában nem osztottak különdíjat. A helyezettek Kőműves Noémi (I. díj), Ficze Árpád (II. díj) és Drobina Norbert (III. díj). A felnőtt korcsoportban ketten osztoztak az első díjon: Szarka Ákos és Farkas Beatrix. Második Csikósné Pajor Gizella lett, míg a harmadik díjat Kurucz Ádám Konrád érdemelte ki a zsűri döntése értelmében.
Rizsányi Attila
http://www.vajma.info/cikk/kultura/7944/Indulok-en-is-labujjhegyen-8211-Dudas-Kalmanra-emlekeztek-Bacsfeketehegyen.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...