"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. március 21., csütörtök

A FÖLD ÓRÁJA - VILÁGMÉRETŰ AKCIÓ - EARTH HOUR

        A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.
   Idén iskolánk is bekapcsolódott a kezdeményezésbe. Március 23-án, 20,30-tól 21,30-ig tart az akció. Természetesen a színházban, falunapon nem oltják el a fényeket. Mindenki maga dönti el, hogy mit kapcsol ki, általában a szobai világítást, díszkivilágítást, számítógépeket, televíziókat, neonreklámokat, asztali lámpákat, és így tovább… Természetesen az utcai közvilágítás, a jelzőlámpák, a biztonsági és létfontosságú berendezések bekapcsolva maradnak.
Megkérjük a kishegyesieket, csatlakozzanak az akcióhoz!
A tavalyi Föld Óráján is elsötétül a világ számos jól ismert, ikonikus épülete, látványossága, az akcióhoz pedig több mint egy milliárd ember csatlakozott nemre, származásra, vallásra, generációra és földrajzi távolságra való tekintet nélkül, mert egy valami mindenkiben közös: a bolygó, ahol élünk. 5251 település, 135 országban, beleértve 89 fővárost, illetve a világ 10 legnépesebb városa közül 9. Csatlakozott többek közt New York, Hong Kong, Rio de Janeiro, London, Peking, Los Angeles, Moszkva, Párizs, Toronto, Sydney, Nairobi, Dubai. 1551 látványosság borult sötétbe, köztük olyan világszerte ismert ikonok, mint a gízai piramisok, az Eiffel-torony, az athéni Akropolisz, a Buckingham-palota és a Big Ben, a római Colosseum és az Empire State Building.
Gyertyagyújtással is emelhetjük az esemény hangulatát, de kérjük, ekkor is ügyeljen a biztonságra, sose hagyjon égő gyertyát felügyelet nélkül, és tartsa megfelelő távolságban gyerekektől, kisállatoktól, gyúlékony anyagoktól.
             2007-ben Sydneyben a WWF Ausztrália társalapítóként vett részt a Föld Órája kezdeményezés megszületésében, és elősegítette a mozgalom gyors, globális terjedését. Mivel a WWF több mint 70 országban jelen van, továbbra is fontos szerepet játszik az esemény szervezésében, és gondoskodik róla, hogy a környezetvédelmi üzenet a világ minden részére eljusson.  A hagyományos 60-as logó a Föld Órája akció 60 percét szimbolizálja, amellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Idén egy + jellel egészítették ki a hagyományos logót, ezzel is biztatva mindenkit, hogy a 60 perc letelte után, az év többi napján is gondoljon a környezetére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...