"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. március 7., csütörtök

DUDÁS NIKOLETT ÉS KŐMŰVES NOÉMI IS TOVÁBBJUTOTT A TARTOMÁNYI SZAVALÓVERSENY DÖNTŐJÉBE!

Ma tartották meg a hagyományos, évente megrendezésre kerülő köztársasági szavalóverseny körzeti döntőjét.  A szabadkai Városi Könyvtár volt az idén is a házigazda. 90 általános- és középiskolás vett részt a megmérettetésen Szabadka, Apatin, Zombor, Topolya, Ada, Zenta, Becse és Kishegyes területéről.
A szerb, horvát és magyar nyelvű szavalók 3 korosztályban versenyeztek egymással. Kishegyesnek mindhárom kategóriában volt képviselője.
A fiatal korosztályt, az I-IV. osztályosokat Kőműves Csenge másodikos kisdiákunk képviselte, akinek ez volt az első versenye, és magabiztosan állt ki a zsűri elé. A középső korosztályban, az V-VIII. osztályosoknál Dudás Nikolett és Bojko Andrej szavalt gyönyörűen. A középiskolások csoportjában is volt kishegyesi résztvevő, Kőműves Noémi személyében, aki a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium másodikos diákja. A gyerekek felkészítő tanára Szűgyi Petri Gizella és Hajvert Ákos.
A zsűri is értékelte a hegyesiek tehetségét, és az áprilisban, a Szécsányban megrendezésre kerülő tartományi szavalóversenyre Dudás Nikolett és Kőműves Noémi is továbbjutott. Gratulálunk lányok! 
 KŐMŰVES CSENGE
 DUDÁS NIKOLETT
NIKI A DIPLOMÁVAL
Photo by Hajvert Ákos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...