"Amikor azt gondolod, hogy minden lehetőséget kimerítettél, még mindig van legalább egy..." (Thomas Alve Edison)

2013. március 24., vasárnap

FALUNAPOT ÜNNEPELTEK KISHEGYESEN

A kultúra, hagyományőrzés és a rekreáció jegyében zajlanak Kishegyesen a falunapi programok. A négynapos rendezvénysorozattal a falu újratelepítésének évfordulóját ünneplik. 244 éve annak, hogy a kishegyesiek elődei Békésszentandrásról elindultak új hazát keresni. Csütörtökön irodalmi, pénteken pedig zenei megmozdulásokon vehettek részt az érdeklődők.
Közel 80 óvodás és kisiskolás gyűlt össze az újrahasznosítás jegyében alkotni a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézményben. Eközben az általános iskola tornatermében a harmadik hagyományos falunapi asztalitenisz-bajnokság helyi és bajsai versenyzőiért szurkolhattak a nézők.
Lengyel Mónika, a Dombos Asztaliteniszklub elnöke: „A gyerekeink ne az utcán, ne a számítógép és ne a tévé előtt töltsék a szabadidejüket, hanem tartozzanak egy csoporthoz, tartozzanak egy közösséghez. Sporttal az egészségesebb életért!”
A rendezvénysorozat a helyi közösség, a civil szervezetek és az intézmények együttműködésével valósul meg.
        Juhász Bálint, a Helyi Közösség tanácselnöke: „Én arra vagyok büszke, hogy minden évben a falu apraja-nagyja, szervezetek, intézmények bekapcsolódnak.”
A szombati program az ünnepi műsorral zárul, ahol többek között kiosztják a falu díjait és köszönőleveleit.
http://pannonrtv.com/web/?p=52632

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...